Entinen Megadeth-kitaristi Dave Mustainesta: ”Hän on mahtava tyyppi silloin, kun ei ole hullun kännissä”

Chris Polandin mukaan Mustaine ei salaile asioita vaan puhuu asioista niiden oikeilla nimillä.

Megadethin kokoonpano vuosina 1984–1987: Dave Mustaine, Chris Poland, David Ellefson ja Gar Samuelson.

Thrash metal -veteraani Megadethissa 80-luvulla ja myöhemmin vielä vuoden 2004 The System has Failed -levyllä kitaroinut Chris Poland keskusteli ajastaan bändissä sekä suhteestaan kippari Dave Mustaineen As the Story Grows -podcastissa. Yhdeksi puheenaiheeksi nousi kaksikon kiistat, jotka liittyivät vuonna 2004 ilmestyneen Rust in Peace -uusintapainoksen bonusbiiseinä julkaistuihin demoihin, joilla Poland myös soittaa.

”Kun teimme The System has Failedia [Mustaine] työsti Rust in Peacelle tulevia bonusmateriaaleja. Tajusin vasta levyn ilmestyttyä, etten tulisi saamaan korvauksia niistä. Yritin soittaa Davelle useita kertoja, mutten koskaan saanut vastausta. Sama juttu hänen managerinsa kohdalla. Viimeisellä yrityksellä sanoin, että soitan lakimiehelleni, jos hän ei ota minuun itse yhteyttä”, Poland muistelee.

”[Daven manageri] soitti minulle takaisin ja haukkui minut lyttyyn. ’Soitit pari sooloa, mitä sitten?’ Ja minä olin, että ’Mitä ihmettä tarkoitat?’ ’No, Dave ajatteli että teet sen fanien vuoksi.’ Kysyin, että entäs muut demoilla soittaneet, tekevätkö hekin sen vain fanien takia vai saavatko he rahaa? Se ei hänen mukaansa ollut kuitenkaan nyt pointtina. Sanoin: ’Rakastan faneja, mutta jos kaikki muut saavat rojaltimaksuja, niin minullakin on oikeus niihin.'”

Mustaine kommentoi Polandin nostamia kanteita viime vuoden lopulla Twitterissä ja kutsui ex-kitaristin tekoja ”kiusanteoksi”. Poland vakuuttaa, että hän halusi vain pitää puoliaan ja lisää, ettei hänellä ole henkilökohtaisesti mitään Mustainea vastan.

”Se ei ollut missään nimessä kiusantekoa. Tein kaikkeni, jotta asia olisi selvitetty, mutta he vain viittasivat kintaalla yrityksilleni”, Poland puuskahtaa.

”Dave on kaveri, joka tietää mitä haluaa. Hän on mahtava tyyppi silloin, kun ei ole hullun kännissä. Oli todella hienoa ja hauskaa tehdä yhdessä The System has Failedia. Tapasin lisäksi Ralph Patlanin, joka auttoi minua miksaamaan seuraavan levyni.”

”Kun asioit Mustainen kanssa, tiedät mitä saat. Hän ei salaile asioita. Hän ei ole mikään mysteeri.”

Voit kuunnella koko haastattelun täällä.