David Coverdale täyttää 64 vuotta – on siis rakkauden päivä! Listasimme viisi varmaa lemmenluritustärppiä

David Coverdale, tuo rakkauden ratsumies, silkkilakanoiden sulttaani, täyttää tänään vuosia. Tämä sai naavapartaisemman mutta iäti rakkaudenjanoisen Inferno-jaoksemme mielikuvituksen valumaan lemmen eliksiirejä.

Tokihan tämä mietintäelinten kalisuttelu täytyy saattaa myös muiden tietoisuuteen, joten seuraavassa rakkaudella kasattu herttasuora lemmenlurituksia, joilla ei voi mennä vikaan – mitä tahansa nyt sitten on yrittämässäkin.

Kari Koskinen: Whitesnake – Is This Love (Whitesnake, 1987)
”Läiskyvät rummut, ihana tukkalaite, pitkin seiniä valuva siirappi ja alfarakastajan ääni. Voi olla, että jos herra Käärme erehtyisi tätä minulta kasarikuoseissaan kysymään, olisin pakotettu vastaamaan myöntävästi. Ja vieläpä ihan vilpittömästi.”

Matti Riekki: Whitesnake – Slide It In (Slide It In, 1984)
”Elämässä on joskus tehtävä jämeriä ratkaisuja, ja tässä laulussa jos jossain ’mennään’ suoraan ’asiaan’. Vaikka Taavin agenda on miltei pakottavan jämäkkä, eikä asia todellakaan etene alle 45 asteen kulmassa, väkisin ei toki otella. Se isoin D kyllä tietää, mitä vastapeluri haluaa. Ja miten.”

Jaakko Silvast: David Coverdale – Love Is Blind (Into the Light, 2000)
”Lemmen suurlähettilään selkeästi jaloin rakkauslaululevy. Tämä radiosinkkubiisinsä kiteyttää kaiken sen, mitä aikuinen mies voi kokemuksen syvällä rintaäänellä rakkauden tuskasta todeta – lohdullisesti.”

Miika ”Mega” Kuusinen: Whitesnake – Love Ain’t No Stranger (Slide It In, 1984)
”Kukapa muu voisi laulaa lukuisin eri tavoin ’anna mulle lovee’ onnistuen taatusti 99,99 prosentissa tapauksista. Lovi ei taatusti ole vierasta tälle kultakurkulle, ja tarve voi olla kova, kuten tässäkin biisissä lauletaan: ”I was alone/an’ I needed love so much/I sacrificed all I was dreaming of…”. Taivaskanavalta aikoinaan tätä videota silmä(kin) kovana tuijottaessa taisi tulla housuun pieni touhutippakin.”

Lauri Ylitalo: Don’t Break My Heart Again (Come an’ Get It, 1981)
”Coverdale kertoo heti avauslauseessa vievänsä lempensä tällä kertaa äärirajoille, siis rakkauden syvään päähän. Huolimattomien västäräkkien virpomisen sijaan Don’t Break My Heart Again on tarina hajoavasta avioliitosta. Rakkaus satuttaa, mutta yön saalistaja jatkaa matkaa.”