David Ellefson nimeää yhtyeen, jonka nostaisi thrash metalin neljän suurimman rinnalle – sanoo bändin inspiroineen Slayeriä soittamaan nopeammin

Ex-Megadeth-basistin mielestä Exodusin merkitys thrash metal -skenelle on suurempi kuin yleisesti ajatellaan.

09.08.2022

Entinen Megadeth-basisti ja yhtyeen perustajajäseniin kuulunut David Ellefson antoi Yes! You CAN Play Guitar -sivustolle pitkän haastattelun, jossa tämä puhui urastaan, eri bändeistä ja soittamisesta ylipäänsä. Ellefsonilta kysyttiin haastattelun lopuksi, kenet hän nimeäisi mukaan, jos thrash metalin neljän suurimman – Metallica, Slayer, Megadeth ja Anthrax – joukkoa laajennettaisiin neljästä viiteen.

”No, jos sitä porttia ylipäänsä avattaisiin, siitä pitäisi tulla ’Big Six’, koska mukaan otettaisiin Exodus ja Overkill. Koska sinne pitäisi ottaa mukaan bändi sekä länsi- että itärannikolta”, Ellefson järkeili.

Jos pitäisi nimetä vain yksi, Ellefson päätyi valitsemaan näistä kahdesta vaihtoehdosta Exodusin, jonka merkitys skenelle on entisen Megadeth-basistin mukaan paljon isompi kuin ajatellaan.

Kirk Hammett (Metallican kitaristi) tuli heidän kauttaan ja he olivat vakiinnuttaneet paikkansa skenessä. Muistan, miten Kerry King (Slayer-kitaristi) hehkutti minulle, miten kova soittaja Tom Hunting (Exodus-rumpali) on”, Ellefson toteaa.

”Olen sitä mieltä, että sen jälkeen kun Kerry soitti [Megadethissa vuonna 1984] ja tapasi Exodusin jätkät, näki heidät ja Huntingin lavalla, hän meni kotiin ja pisti Dave Lombardon (Slayer-rumpali) soittamaan kuin Tom Hunting, haha! Siksi Slayeristä tuli niin nopea. Ne viisi keikkaa, jotka Kerry soitti kanssamme [San Franciscon] Bay Areassa avasivat hänen silmänsä. Että vau, näin hommat kuuluu tehdä. Sitten hän palasi Los Angelesiin ja vei Slayerissä eteenpäin kaikkea oppimaansa. Hän oli nähnyt Bay Areassa, millaista thrash metal todella oli ja sen myötä Slayeristä tuli Slayer.”

Katso mielenkiintoinen puolitoistatuntinen kokonaisuudessaan tuosta alta.

YouTube video

Lisää luettavaa