Kerry Kingistä Slayer lopetti liian aikaisin, Gary Holt on samaa mieltä – ”Parempi lopettaa huipulla”

Angel of Deathin soittaminen seitsemänkymppisenä ei ole kovin helppo homma, tuumaa Holt.

01.11.2021

Slayerin Kerry King totesi hiljattain ohimennen 30-vuotiasta Machine Headiä onnitellessaan, että hänestä Slayer löi pillit pussiin liian aikaisin. Tuoreessa Metal Hammer -lehden haastattelussa bändissä viimeisinä vuosina vaikuttaneelta Exodus-kitaristi Gary Holtilta kysyttiin, mitä hän tuumaa tästä Kingin lausahduksesta.

”Olen samaa mieltä. Olimme yhä murhaavan kovassa iskussa. Minusta bändillä oli vielä paljon elinvuosia jäljellä, mutta kun on aika, on aika”, Holt toteaa.

”Kun päätät jättää jotain taaksesi, niin pysy siinä päätöksessä. En minä ole sanomaan kenellekään, että tämä on väärä päätös. Parempi lopettaa huipulla kuin kiivetä lavalle ilman että pystyt soittamaan omia biisejäsi. Eikä tämä ole mitään helppoa kamaa. Angel of Deathin soittaminen 70-vuotiaana on varmasti vitun vaikeaa.”

”Mutta sanotaan näin, että minun oli aika tulla takaisin [Exoduksen riveihin]. Kaipasin todella ensimmäistä perhettäni.”

Holt pestattiin Slayeriin terveysongelmista kärsineen Jeff Hannemanin livetuuraajaksi vuonna 2011. Hanneman menehtyi vuonna 2013, jolloin Holtin pesti toisena kitaristina vakiintui ja hän oli mukana aina vuoden 2019 viimeiseen keikkaan saakka. Samaan aikaan Holtin oma yhtye Exodus oli koko ajan myös aktiivisena. Holt myöntääkin tunteneensa syyllisyyttä siitä, että Slayer vei hänen aikaansa ja hän joutui siksi olemaan paljon poissa Exoduksen keikoilta.

”En koskaan estänyt bändiä käyttämästä [kiertuekitaristi] Kragen Lumia ja jatkamasta keikkailua. Se oli hyväksi Exodukselle. Millekään bändille ei tee hyvää kadota kokonaan. Exodus teki niin 90-luvulla, vaikka muut tuntemamme bändit jatkoivat levyjen tekemistä. Meillä oli paljon kirittävää enkä halunnut enää joutua tekemään niin”, Holt toteaa.

Exodus julkaisee uuden Persona Non Grata -pitkäsoiton 19. marraskuuta.

Lisää luettavaa