Deftonesilta tulossa uusi levy syksyllä, sanoo nokkamies Chino Moreno – ”Olemme siihen todella tyytyväisiä”

Levyn tuotti bändin vanha yhteistyökumppani Terry Date.

07.07.2020

Vaihtoehtometallibändi Deftones on saanut uuden albuminsa valmiiksi ja se ilmestyy laulaja Chino Morenon mukaan näillä näkymin ensi syksynä. Moreno kertoi asiasta Primus-rumpali Tim Alexanderin isännöimässä Herb’s Happy Hour -ohjelmassa. Aiheesta uutisoi Blabbermouth.

”Saimme levyn valmiiksi tyyliin kuukausi sitten. Meillä on viimein viimeiset miksaukset kappaleista. Käsittääkseni se on tarkoitus julkaista syyskuussa”, Moreno sanoo.

”Olemme siihen todella tyytyväisiä. Teimme jälleen hommia pitkäaikaisen tuottajaystävämme Terry Daten kanssa, joka tuotti kolme ensimmäistä albumiamme. Emme ole tehneet levyjä hänen kanssaan pitkään aikaan, joten oli todella mahtavaa mennä taas studioon hänen kanssaan.”

Morenon mukaan koko levy on ollut äänitettynä jo viime kesästä saakka eli sen päällä ollaan istuttu jo kohta vuoden verran. Levy olisikin varmaan saatu ulos jo aiemmin, ellei korona olisi tullut ja sotkenut asioita.

”Olemme luonnollisesti tehneet kaikki asiat etänä viimeisen kuuden kuukauden ajan. Pääasiassa ne ovat olleet minun laulujuttujani, sillä kaikki musiikki oli jo tehtynä. Eli olemme tehneet laulujuttuja, miksannut ja masteroinut biisejä, lähetellen niitä ees ja taas. Mutta muutama viikko sitten, sanotaanko kuukausi sitten saimme kaiken valmiiksi.”

Deftones saapuu ensi vuonna Suomeen korvaamaan tältä kesältä peruuntuneet Provinssi- ja Tuska-festarikeikkansa. Yhtye nähdään kesällä 2021 siis sekä Seinäjoen Provinssissa että Helsingin Tuskassa.

Lisää luettavaa