Devin Townsend kertoo levystään, joka tulee jakamaan mielipiteitä – mukana Nickelback-nokkamies ja Steve Vai

Myös Anneke Van Giersbergen ja Che Dorval ovat mukana.

06.12.2018

Devin Townsend Projet -yhtyeensä jäihin laittanut Devin Townsend on tulevan soololevynsä työstövaiheessa loppusuoralla. Kanadalaismultitalentti raotti Twitterissä hieman Empath-levyään ympäröivää salaisuuden verhoa ja tuumaa levyn todennäköisesti jakavan mielipiteitä voimakkaasti.

”Melkein valmista. Vielä toiset 3 ja puoli viikkoa ja tämä vaihe on saatu pakettiin. Kuuntelin lennolla Empathin raakaäänityksiä ja olin koko matkan pala kurkussa. En ole moneen vuoteen reagoinut näin voimakkaasti töihini”, Townsend kirjoittaa.

”Jotkut tulevat rakastamaan sitä täysin, moni vaatii aikaa ennen kuin se uppoaa, osa ei tajua sitä yhtään, jotkut tulevat pitämään enemmän bonuslevystä tai vanhemmasta materiaalista. Mutta hitto vie, minun oli vain saatava tämä ulos itsestäni. Se on kuin 12 vuoden oksennukset tulisivat ulos kerralla…”

Townsend myös luetteli levyllä kuultavia vieraita ja vieraslista näyttääkin varsin komealta. Mukana on tuttuja nimiä Townsendin uran varrelta sekä myös hieman yllättäviäkin nimiä – kuten Nickelbackin nokkamies Chad Kroeger.

”Kiitos vierailijoille, Anneke Van Giersbergenille (Vuur, ex-The Gathering), Che Dorvalille (Townsendin Casualties of Cool -projekti), Chad Kroeger, Mike Keneally, Steve Vai, Lords of the Sound -orkesteri… Tämän muutoksen läpikäyminen kanssanne on ollut katarttista”, Townsend kiittelee.

Townsend myös kertoo olleensa vaikean valinnan edessä projektin kanssa. Pelatako varman päälle perheen ja turvan vuoksi vai toteuttaa itseään ilman kompromisseja. Hän sanoo olevansa lopulta kiitollinen, että valitsi vaihtoehdoista jälkimmäisen.

”Mielestäni musiikki on vain yksi tapa osoittaa kiitollisuutta. Loppuviimein se on vain yksi levy muiden joukossa ja osa pitää siitä, osa ei.”

Lisää luettavaa