Devin Townsend oli yksi ehdokkaista Rob Halfordin korvaajaksi Judas Priestiin – jätti kuitenkin menemättä koelauluihin

"Minuthan olisi ristiinnaulittu", Townsend tuumaa.

06.01.2023

Devin Townsend tunnetaan taitavana soittajana ja laulajana, jonka Steve Vai esitteli ensimmäistä kertaa suurelle yleisölle vuoden 1993 Sex & Religion -albumillaan ja sitä seuranneella kiertueella. Vai-pestin jälkeen Townsend alkoi pyörittää Strapping Young Lad -yhtyettä ja erilaisia sooloprojektejaan, mutta 1990-luvun puolivälissä hänelle tarjoutui tilaisuus hakea hevilegenda Judas Priestiin, kun laulaja Rob Halford kokeili siipiään soolouralla. Townsend jätti tämän kortin kuitenkin pelaamatta, vaikka Priest-fani onkin.

”Eivät he tulleet oveni taakse koputtamaan ja kysymään, mutta he lähettivät kutsuja muutamalle laulajalle – Nevermoren Warrelille (Dane), minulle, muutamalle muulle tyypille”, Townsend vahvistaa tuoreessa The SDR Show’n haastattelussa.

Unleashed in the East (Judas Priestin livealbumi vuodelta 1979) oli todella kova juttu, joten olisihan se ollut… Mutta muistan ajatelleeni, että lauluhommat tulivat minulle Steve Vain myötä. En koskaan oikeasti halunnut laulajaksi – opettelin laulamaan, koska olin kitaristi enkä ollut samalla sivulla laulajien kanssa, joita kutsuin koelauluihin. Niinpä ajattelin, että okei, laulan sitten itse kunnes minun ei enää tarvitse. Ja tässä sitä nyt ollaan vuosia ja vuosia myöhemmin tilanteessa, että se on minun juttuni. Mutta sen vuoksi tekniikkani oli niin surkea, että jos olisin joutunut siihen tilanteeseen vastaamaan niitä odotuksia, että laulaisin kuin Halford – minuthan olisi ristiinnaulittu.”

Kuten tiedetään, pesti meni lopulta Tim ”Ripper” Owensille. Mutta olisihan tuo voinut Townsendinkin kanssa toimia hyvin, vaikka mies itse muuta sanookin. Ihan pätevästi miekkoselta ainakin alla olevien vetojen perusteella irtoaa (tai on ainakin joskus irronut) Sinner ja Exciter.

Lisää luettavaa