Diablo tunnelmoi menneitä keikkoja uudella videolla, jää seuraavaksi luovalle tauolle – ”Motivaatiota säveltämiseen ainakin löytyy”

Kitaristi Marko Utriainen vihjaa seuraavan levyn liikkuvan teemallisesti kenties merellisissä tunnelmissa.

01.08.2017

Juuri pitkän keikkarupeaman päättänyt Diablo vetäytyy seuraavaksi sävellystauolle. Kitaristi Marko Utriaisen mukaan nälkä on kova eikä seuraavaa levyä tarvitse toivottavasti odottaa aivan yhtä kauan kuin syyskuussa 2015 julkaistua Silvër Horizon -konseptialbumia.

”Näin jälkeenpäin ajateltuna Silvër Horizon oli niin sävellys- kuin sovitusprojektina käsittämättömän raskas. Teemalevyn työstämisessä nälkä kasvoi syödessä ja rima nousi aina vain korkeammalle. Basistimme Aadolf Virtanenkaan ei yllättäen käynyt tyylilleen uskollisena muistuttamaan, että kyllä riman voi välillä alittaakin. Noh, ’Silveristä’ otettiin lopulta niskalenkki, vaikka omaa mielenterveyttä välillä tulikin pikkutunneilla vähän epäiltyä, kun sävellykset ja sovitukset eivät napsahtaneet ihan helposti kohdilleen”, Utriainen pohtii.

”Tuskaisen projektin maaliin saattamisen plussapuolena ja soittoteknisesti vaikean materiaalin live-esityksistä hengissä selvinneenä itseluottamus on nyt kuitenkin niin säveltäjänä, sovittajana kuin soittajanakin pilvissä. Uuden materiaalin työstäminen palauttanee sen sieltä kuitenkin pikaisesti taas takaisin maan
pinnalle.”

Ja mikäli laulaja-kitaristi Rainer Nygårdin kryptisiä juttuja on uskominen, palataan Silvër Horizonin avaruusmatkailun jälkeen maan pinnalle Utriaisen mukaan myös temaattisesti.

”Kuulostaa nimittäin siltä, että seuraavaksi tulemme liikkumaan varsin merellisissä tunnelmissa. Nygårdin lapsesta asti tunteneena rohkenen kuitenkin jo arvata, että merellinen ei tässä tarkoita Strömsötä vaan jotain aivan muuta. Katastrofeilta siis tuskin jatkossakaan vältytään.”

”Nyt täytyy minunkin alkaa iskemään kuulaa rantakallioon, jotta ’Myrskyluodon Maija of heavy metal’ näkisi jossain vaiheessa päivän valon. Uuden materiaalin valmistumisaikataulusta en uskalla lupailla tarkempia, mutta motivaatiota säveltämiseen ainakin löytyy”, Utriainen toteaa.

Lisää luettavaa