Edesmenneen ääni – Swallow the Sun -Raivion Trees of Eternityn tunteellinen näytebiisi linjoilla

10.08.2016

Trees of Eternity on vuonna 2009 perustettu bändi, joka koostuu perin kovista tekijöistä. Yhtyeen biisimateriaalista vastaa Swallow the Sunin johtaja Juha Raivio, ja mukana soittaa paitsi nykyinen Nightwish-rumpali Kai Hahto myös entinen Katatonia-mies, nykyisin October Tide -yhtyettä päälliköivä Fredrik Norrman kera Mattias-veljensä.

Yhtyeen äänenä on – tai oli – Raivion avovaimo, eteläafrikkalaissyntyinen laulajatar Aleah Starbridge, joka surullista kyllä menehtyi loppukeväästä.

Yhtye sai debyyttialbuminsa valmiiksi ennen äänensä kadottamista, ja nyt tuo teos, Hour of the Nightingale nimeltään, on saamassa julkaisunsa. Julkaisijana toimii kotimainen Svart Records ja ilmestymisajankohta on 11. marraskuuta. Vierailijoina kuullaan Antimatterin Mick Mossia ja Paradise Lostin Nick Holmesia, ja levyn on tuottanut alan ruotsalaisguru Jens Bogren.

– Olen ylpeä siitä, että sain nauhoittaa levyn yhdessä rakkaan avovaimoni sekä uskomattomien muusikkoystävieni kanssa. Olimme valmiina soittamaan musiikiamme ihmisille ympäri maailman, mutta ikävä kyllä se ei ole enää mahdollista. Tässä tilanteessa voimme kunnioittaa ja juhlistaa Aleahin muistoa, joka on ikuistettu levyn jokaiselle raidalle sanoin ja sävelin, Raivio toteaa tiedotteessa.

Albumin ensimmäinen näyte, Vesa Rannan ohjaama lyriikkavideo saattaa saada nieleskelemään.

Lisää luettavaa