”En ole koskaan tuntenut oloani niin avuttomaksi” – Every Time I Dien levy syntyi laulajan perheen pahimmasta painajaisesta

26.08.2016

Hardcore/metalcore -yhtye Every Time I Die julkaisee kahdeksannen pitkäsoittonsa Low Teens 23. syyskuuta. Levy käsittelee laulaja Keith Buckleyn viime vuonna kokemaa painajaismaista yötä, joka liittyi tämän esikoislapsen syntymään.

Buckleyn vaimo Lindsay sai hengenvaarallisia komplikaatioita, joiden vuoksi lapsi syntyi keskosena seitsemän kuukauden raskauden jälkeen. Synnytyksen jälkeen Lindsay lakkasi hengittämästä ja sekä hänen että lapsen elämä oli hiuskarvan varassa. Buckley oli tuolloin yhtyeineen Torontossa, josta hän lensi kotiin Buffaloon kuultuaan, mitä oli tapahtunut.

– Kun pääsin paikalle Lindsay oli tajuton ja kytkettynä koneisiin. Kukaan lääkäreistä ei tiennyt, mitä oli tapahtunut. He eivät voineet muuta, kuin seurata hänen elintoimintojaan, Buckley muistelee traumaattista hetkeä Billboardin haastattelussa.

Uusi single C++ (Love Will Get You Killed) kertoo Buckleyn viettämästä ensimmäisestä yöstä teho-osastolla.

– En ole koskaan tuntenut oloani niin avuttomaksi. En voinut tehdä mitään. En voinut sanoa, että kaikki on kunnossa. En edes tiennyt, selvisikö tyttäremme Buckley muistelee epätoivoista yötä.

– Kyselin jatkuvasti tohtoreilta, mitä mikäkin kone mittaa ja mitä mikäkin tarkoittaa. Näin, että he alkoivat kyllästyä jatkuvaan uteluuni. Tajusin, että jos olisin vain tiennyt mitä mikäkin piippaus tarkoittaa, minulla olisi ollut edes joitain vastauksia ja sitä kautta toivoa.

– Lyriikoiden kirjoittaminen auttoi minua selviämään ja jäsentelemään kaikkea sitä kaaosta. Sain kirjoittamisesta toivoa, jonka vein mukanani sairaalaan. Siellä saimme kuulla hyviä uutisia, josta sain uutta luottamusta, jonka pyrin taas sanoihin. Tätä jatkui, kunnes sekä lapsi että vaimoni saivat terveen paperit.

Low Teens paransi minut ja piti perheeni vahvana. Jotkut voivat pitää sitä sattumana, mutta minä tiedän, että se oli jotain suurempaa.

Lisää luettavaa