Ennakkokuuntelu: Shereignin Black Halo -levy luotaa pahuuden vaikutusta ihmismieleen

Solisti Sara Strömmer myös avaa albumin sisältöä kappale kappaleelta.

24.02.2025

Kotimainen vaihtoehtometalliyhtye Shereign julkaisee helmikuun 28. päivä uuden Black Halo -nimisen teemalevyn, jonka tarinassa käsitellään epätoivoa ja pahuuden eri muotoja. Konseptin keskeisenä ytimenä on kuitenkin ajatus ihmiskunnan luontaisesta sitkeydestä, kestävyydestä sekä voimakkaasta elämänhalusta.

Inferno tarjoaa tulevana perjantaina ilmestyvän levyn kokonaisuudessaan kuunneltavaksi jo nyt. Alta löydät myös laulaja Sara Strömmerin kommentit, jotka avaavat albumin sisältöä biisi biisiltä.

Levyjulkkareita vietetään Tiivistämöllä Helsingissä maaliskuun 8. päivä. Illan avaavat turkulainen Without Warning sekä harmonikkamaestro Netta Skog.

Black Halo

– Vahvan negatiivisen energian ilmentymä eli Pimeyden Valtiatar on ollut vangittuna kuplaan toisessa universumissa, jotta hän ei pääsisi levittämään kurjuutta ympärilleen. Kätyreidensä avustamana hän on kuitenkin päässyt pakenemaan maapallolle teleportaatiolla alkaen levittämään pahuutta kaikkialle ja kaikille. Hänen energiansa vaikuttaa ihmismieliin niin, että ihmiset alkavat muuttua itsetuhoisiksi, masentuneiksi, alakuloisiksi, vetäytyneiksi loppualbumin kappaleiden kertoessa näistä teemoista.

One Way Out

– Kappale käsittelee kuolemaa, sillä se tapahtuu vääjäämättä ja meillä on vain yksi tie ulos tästä elämästä. Sanoitukset ovat monitulkinnaiset, sillä ne vaihtuvat hieman läpi biisin muuttaen sanomaa joko kannustaen kuolemaan, kyseenalaistaen sen tai rohkaisten elämään täysillä ennen kuin aikamme tulee vihdoin päätökseen. Biisi on tehty myös kunnioittamaan ystävämme muistoa.

Bubbles

– On olemassa sanonta ”elää kuplassa”, minkä voi tulkita niin, että ihminen elää irrallaan muusta maailmasta sekä muista ihmisistä nähden vain omat asiansa niin hyvässä että pahassa. Kappaleessa kuvataan kuplaa, mikä riivaa meitä ihmisiä ja estää meitä saavuttamasta hyvää tasapainoa sekä onnellisuutta elämässä. Ihmisen mielessä tapahtuva jatkuva vertailu, arvottomuuden tunne, täydellisyyden tavoittelu ja kovat vaatimukset värittävät kappaleen tarinaa.

Legacy

– Kappale käsittelee henkistä perintöä, mikä meille on jätetty edeltäviltä sukupolvilta ja mitä siirrämme itse eteenpäin. Biisissä vaaditaan tilinteolle niitä, jotka eivät yritä muuttua paremmaksi ihmisinä, vaan siirtävät oman taakkansa eteenpäin. Kappaleen kertosäkeessä on kuitenkin valoisa sanoma, missä otetaan askelia kohti parempaa itseä ja paremman perinnön jättämistä.

Weak and Bitter

– Vaikka voimme valita suurimman osan niistä asioista mitä haluamme tehdä, kokea tai olla elämässä, niin joskus ne tuntuvat sittenkin vääriltä valinnoilta. Tämä biisi on katkeruuden sekä pettymyksen tunteiden esille tuomista sekä niiden hyväksymistä. Kappaleessa ollaan täysin pohjalla vihaten itseään, omia valintoja, muita ihmisiä ja maailmaa.

Expiation

– Levyn ainut balladi kertoo vaikeasta ihmissuhteesta, missä osapuolet eivät löydä yhteistä säveltä, vaikka ovat kuinka yrittäneet tavoittaa toisiaan. Kappale kertoo myös sovinnon tekemisestä surun, menetyksen ja pettymyksen suhteen, mikä koituu ihmissuhteen päättymisestä. Joskus parasta on vain päästää irti ja sana ”expiation” tarkoittaa nimenomaan sovitusta.

Galactic Divide

– Kappaleessa käydään läpi kahden henkilön välistä törmäyskurssia. Biisi on tunnelmaltaan latautunut ja käsittelee täyttymättömiä odotuksia, pettymyksen tunteita ja turhautumista. Kertosäkeessä piilee kuitenkin toivo, että vaikka nyt on vaikeata, niin kyllä aurinko risukasaankin paistaa.

Visual Animals

– Vuonna 2023 julkaistu ja uudelleen äänitetty kappale käsittelee ulkonäköpaineita ja huolta siitä, menettääkö ihminen arvonsa ikääntymisen myötä. Pelko on syntynyt, kun yhteiskunta tuntuu ihannoivan nuoruuden kauneutta ja aina pitäisi olla jotain enemmän ja parempaa.

Run…Again

– Kappale kertoo vaikeudesta kohdata omaa itseään, ongelmiaan sekä kehitettäviä kohtia. Tämä vaikeus kantaa vastuuta omasta itsestään ilmentyy toksisena suhteena itseensä sekä muihin ihmisiin. Kertosäkeessä tiivistyy sanoma ”juoksinpa taas pois itseltäni sekä toiselta ihmiseltä, enkä jäänyt käsittelemään tai ratkomaan asioita”.

Deathtrap

– Nimensä veroinen ”kuolemanloukko”, kertoo vaikeudesta hyväksyä kuolemaa ja elämän päättymistä. Kappaleen säkeistöissä koetetaan ymmärtää, mitä kuolema on ja miten sitä voisi huijata tai välttää. Kertosäkeessä tuodaan taas esille kuoleman hyväksyminen, sillä se tulee meille jokaiselle vastaan. Se antaa myös perspektiiviä kuinka kuolema on uusi seikkailu ja nousemme sen myötä eri olemisen tasolle.