Ennakkokuuntelussa Solution 13 -yhtyeen paluulevy – mukana solistin biisi biisiltä -kommenttiraita

Chapters from Private Hell ilmestyy virallisesti 22.10.

Solution 13
Kuva: Jarkko Piipari

Vuosituhannen alussa operoinut ja tuolloin debyyttilevynsä julkaissut oululainen Solution 13 – jonka jäsenistöä on nähty muun muassa Poisonblackin, National Napalm Syndicaten, Afterworldin ja Downfaden riveissäkin – on herännyt pitkästä horroksesta ja julkaisee paluulevynsä Chapters from Private Hell tulevana perjantaina eli 22. lokakuuta.

Inferno tarjoaa levyn kuunneltavaksi ennakkoon jo nyt aina julkaisupäivään asti. Lisäksi laulaja Ilkka Järvenpää kuvailee, mitä kaikkea levy ja sen kappaleet oikein pitävätkin sisällään.

My Private Hell

– Levyn avaava viisu, joka myös sävellettiin ekana. Rätväkkää tuuttausta, jonka riffittelyssä on havaittavissa pientä Pantera-henkisyyttä.

When the Night Falls Down

– Vuoden 2020 S13-biisin prototyyppi. Riffeissä selkeitä viittauksia metallin ”Isojen Poikien” suuntaan.

Sweet Surrender

– Albumin vanhin biisi, jonka oli tarkoitus tulla bändin toiselle levylle jo 15 vuotta sitten. Tätä ei kuitenkaan silloin julkaistu, mutta otettiin nyt uuteen käsittelyyn ja kappale saikin kokonaan uuden kertosäkeen. Sanoitukset liikkuvat aika lailla navan alapuolella.

Never Unbroken

– Biisi lähtee liikkeelle balladina, mutta kasvaa rankemmaksi tapaukseksi. Tekstit taattua ranteet auki -osastoa, mutta silti pilke säilyy silmäkulmassa.

My Civil War

– S13-prototyyppi osa 2. Isoja riffejä ja iso kertsi.

I Don’t Believe in Miracles

– S13-prototyyppi osa 3. Iso kertsi ja rätväkkiä riffejä.

Storm

– Keskitempoinen viisu, joka sai alkunsa old school -henkisesti reenikämppäjamina. Riffi on jopa yllättävän bluesrock-pohjainen.

Tortured Son

– Kappale lähtee liikkeelle rauhallisemmin, mutta kasvaa rankemmaksi tapaukseksi. Useampi tämän kuullut on sanonut havainneensa biisistä pieniä Sena-Amo-viboja. Tämä voi toki olla mahdollista.

What I Need

– Duetto Oulun Janis Joplinin eli Maya Paakkarin kanssa. Eräs orkesterin jäsen käytti kappaleesta työnimeä ”Popeda” eli kai tämä sitten on meidän Popeda-biisi.

Turn to Dust

– Levyn päätösralli ja samalla pisin biisi. Eeppisemmissä tunnelmissa mennään ja sanoituksissa ranteet taitavat olla auki kainaloon saakka, mutta antaa mennä kun on alamäki.