Ensisoitto: Hexvessel kumartaa Misfitsin suuntaan halloweenin kunniaksi – ”Halusin tuoda kappaleeseen uuden näkökulman”

Yhtye julkaisee digisinglenä itsensä näköisen tulkinnan kauhupunkpioneerin klassikosta.

28.10.2020

Tulevana viikonloppuna vietetään pyhäinpäivää, amerikkalaisittain halloweenia. Synkän juhlapyhän kunniaksi kotimainen Hexvessel julkaisee digisinglenä oman tulkintansa punklegenda Misfitsin Halloween-kappaleesta, joka taipuu bändin käsittelyssä varsin erilaiseksi alkuperäiseen verrattuna. Lainakappale saa ensiesityksensä nyt Infernon sivuilla.

– Kasvoin Danzigin, Samhain ja Misfitsin musiikin parissa. Glennin lyriikat ja ääni tulevat aina liittymään olennaisesti okkultismiin, elinikäiseen pimeyden arvostamiseen. Halusin tuoda kappaleeseen uuden näkökulman ja esittää sen sanoituksen ja tunnelman sellaisena, millaisena itse olen sen kokenut. Halusin alleviivata sitä, mitä Danzigin musiikki on minulle merkinnyt siirtymäriittinä pimeän musiikin pariin ja millainen voima sen sanomassa on, avaa Hexvessel-nokkamies Mat McNerney.

–  Olen itse aina pitänyt vaikkapa Tori Amosin [Slayer-cover] Raining Bloodista tai Reverend Bizarren [Burzum-cover] Dunkelheitista enemmän kuin niiden suorista kopioista. Jos sinäkin haluat coverbiisin seisovan omilla jaloillaan ja olevan täydellinen uudelleentulkinta alkuperäisestä, ymmärrät varmasti, mitä ajan takaa.

Lisää luettavaa