Ex-Deftones-basisti kommentoi lähtöään – ”Siinä ei koskaan ollut kyse rahasta”

Sergio Vega ei halunnut enää 12 vuoden jälkeen olla palkattu soittaja vaan osa bändin virallista kokoonpanoa.

21.04.2022

Deftones-yhtyeen basistina vuodesta 2009 toiminut Sergio Vega (kuvassa vasemmassa laidassa) ilmoitti alkuvuodesta, ettei hän jatka enää yhtyeen riveissä. Tuolloin Vega kertoi syyksi sen, ettei voinut enää palata samaan vanhaan ”palkolliseen” asemaansa ja sopimukseen, joka hänen ja bändin välillä alkujaan oli, vaan halusi jatkaa bändin virallisena ja vakituisena jäsenenä. Näin ei kuitenkaan käynyt, joten Vega poistui takavasemmalle.

Vega puhui palkkajäsenenä olemisesta ja lähdöstään tarkemmin tuoreessa Talk Toomey -podcastissa:

”Sopimukseni oli katkolla. Juttelin ensin Chinon (Moreno, Deftones-laulaja) kanssa, sitten muiden tyyppien kanssa, kun he halusivat jatkaa [vanhalla sopimuksella]”, Vega sanoo.

”Ajattelin, että oikea tapa jatkaa on se, että olemme kaikki samassa veneessä. Nyt olisi ollut oikea aika luopua vanhasta rakenteesta, koska se ei vain toimi – varsinkaan silloin, kun emme ole kiertueella tai tee mitään. Eikä siinä ollut muutenkaan järkeä, sillä olin ollut bändissä jo 12 vuotta.”

”Sanoin, ettei asiaa tarvitse ratkaista heti, mutta… En vain voi palata palkolliseksi, koska se ei toimi. Ja siinä se oli. Emme päässeet asiassa eteenpäin.”

Vega vakuuttaa, ettei kyse ollut rahasta vaan siitä, että hän halusi tuntea olevansa osa ryhmää.

”Halusin turvallisuuden ja kuuluvuuden tunnetta, tunnetta jatkumosta, tunnetta siitä, että olen osa jotain, johon käytän paljon aikaa ja resursseja. Minulle avainsana on nimenomaan yhteenkuuluminen”, Vega toteaa.

”Joten kun kuulin kommentteja tyyliin ’Sergio hamuaa taskujamme’ tai ’hän sai kenkää rahan takia’… Minulle siinä ei koskaan ollut kyse rahasta.”

Deftones pestasi Vegan tilalle bassoon aiemmin Marilyn Mansonin kanssa soittaneen Fred Sablan. Vegalla puolestaan on parhaillaan työn alla projekti Spotlight-rumpali Chris Enriquezin ja Every Time I Die -laulaja Keith Buckleyn kanssa.

”Se on minulle hyvin jännittävää, koska kun pidimme pienen FaceTime-keskustelun, juttelimme vain kaikesta elämään liittyvästä. Olemme totta kai tietoisia toisistamme, mutta emme ole koskaan tavanneet. Meillä synkkasi heti todella hyvin”, Vega kertoi Talk Toomeyn haastattelussa.

Lisää luettavaa