Exciter-basisti perustajajäsen John Riccin viimeisimmästä erosta: ”Se oli kuin déjà-vu”

Allan Johnsonin mukaan kitaristi ei koskaan antanut kunnon syytä lähdölleen.

Kuva: Jaakko Silvast

Kanadalaisen speed metal -kulttiyhtye Exciterin perustajajäsen ja kitaristi John Ricci jätti yhtyeen viime syyskuussa. Kyseessä on jo toinen kerta, kun kitaristi lähtee bändistä. Basisti Allan Johnson kommentoi Riccin viimeisintä poistumista The Metal Voicen haastattelussa ja sanoo tapahtuneen tulleen hänelle ja rumpali Dan Beehlerille yllätyksenä.

”Se on edelleen pienoinen mysteeri. Emme ole olleet yhteyksissä sen jälkeen. Olimme juuri tulleet takaisin Singaporesta, lähettelimme toisillemme sähköposteja ja John vain sanoi olevansa kyllästynyt ja haluavansa pois”, Johnson kertoo.

”Sanoin, että meillähän on keikkoja ensi vuonna. Tähän aikaan niitä ensi vuoden keikkoja yleensä alkaa varmistumaan nopeaan tahtiin. John vain totesi, että minä ja Dan voimme tehdä ne ilman häntä. Siinäpä se olikin. Hän ei antanut mitään tarkkaa syytä. En tiedä, mitä hän tarkoitti ’kyllästyneellä’, mutta niin hän sanoi. Kysyin, onko hän varma asiasta ja hän vakuutti olevansa ulkona kuvioista.”

Johnsonia myös naurattaa, koska tilanne on niin samanlainen kuin vuonna 1985, jolloin Ricci ensimmäisen kerran lähti bändistä palatakseen kuitenkin myöhemmin vuonna 1992.

”Se oli kuin déjà-vu. [Vuonna 1985] tulimme takaisin Amerikan-kiertueelta ja John totesi, ettei jaksa enää. Me olimme, että meillä on Saksan-kiertue tulossa ja hän sanoi, että menkää ilman minua. Mutta tällä kertaa meillä on tilaisuus hoitaa asia paremmin kuin silloin vuonna ’85”, Johnson tuumaa.

Yhtye on jo kiinnittänyt uudeksi kitaristikseen Diemondsista ja Aggressorista tutun Daniel Dekayn ja työstää parhaillaan seuraavaa levyään.