Speed metal -pioneeri Exciterin ja kitaristin tiet erkanevat – taas

John Ricci eroaa bändistä varsin perinteisestä syystä.

Kuva: Jaakko Silvast

Kitaristi John Ricci on lähtenyt jo 1970-luvun lopulla perustamastaan speed metal -pioneeriyhtye Exciterista. Basisti Allan Johnson kertoi asiasta Facebook-sivuillaan ja siitä uutisoi Blabbermouth.

”Ammattimaisista ja henkilökohtaisista erimielisyyksistä johtuen John Ricci on päättänyt jättää bändin. Minä ja [laulaja-rumpali] Dan Beehler tulemme jatkamaan säveltämistä ja uuden levyn äänittämistä, mutta keikat siirretään hamaan tulevaisuuteen kunnes löydämme korvaavan kitaristin”, Johnson kirjoittaa.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Ricci astuu sivuun Beehlerin ja Johnsonin kanssa perustamastaan yhtyeestä. Ricci lähti ensimmäisen kerran vuonna 1985, mutta aktivoi tauolle vetäytyneen yhtyeen uudelleen 1992. Lukuisten kokoonpanomuutosten jälkeen alkuperäiskolmikko palasi yhteen vuonna 2014 ja trio vieraili muun muassa ensimmäistä kertaa Suomessa vuoden 2017 Heavy Metal Cauldronissa.

”Jos nyt kävisi niin, että ajautuisimme taas erilleen, Exciter voisi varmastikin jatkaa pelkästään minun, Danin tai Allanin toimesta, mutta ei siinä olisi tietenkään samaa hypeä. Meille ei kuitenkaan voisi ikinä käydä kuten vaikkapa Venomille, siis että olisi kaksi samannimistä bändiä. Se on joko tämä tai ei mitään. Se, joka haluaa kantaa soihtua, kantakoon.”, Ricci totesi Infernon kuluvan vuoden ensimmäisessä numerossa julkaistussa haastattelussa.