Exodus-kitaristi Gary Holt summaa kuluneen vuoden: ”Raskain, mutta myös palkitsevin koskaan”

Kitaristia ovat piinanneet sekä omat terveyshuolet että tämän veljen vakava loukkaantuminen.

19.12.2023

16. joulukuuta pitkän Pohjois-Amerikan-kiertueen päättäneen Exodus-yhtyeen kitaristi Gary Holt, joka soitti myös Slayerissä thrash metal -jätin viimeisinä vuosina, julkaisi Instagramissa kuvan, jonka pitkässä saatetekstissä tämä summaa loppusuoralla olevan vuoden. Holt kirjoittaa olevansa kaikista vastoinkäymisistä huolimatta positiivisella mielellä ja odottaa innolla, että Exodus pääsee viimeistelemään seuraavaa pitkäsoittoaan.

”Kulunut vuosi on on ollut minulle raskain, mutta myös palkitsevin koskaan. En ole koskaan kiertänyt näin paljon loukkaantuneena. Vuosi alkoi sillä, että liukastuin bussista poistuessani jäisellä askelmalla ja luulin murtaneeni lantioni. Ei murtumaa, mutta todella kovia kipuja viikkokausia. Mutta soitto jatkui. Pelastin veljeni italialaisesta sairaalasta kamalan onnettomuuden jälkeen. Huolta, draamaa, stressiä. Jouduin perumaan Euroopan-kiertueemme oman mielenterveyteni vuoksi. Se oli perseestä. Niskani meni paskaksi Blue Ridge Rock -festareilla [syyskuussa] ja on edelleen paskana. Mutta soitto jatkui, vaikka en enää voinutkaan moshata päätäni irti keikoilla”, Holt kirjoittaa.

”Mutta sain mahtavia uusia ystäviä kaikista kiertuekumppaneistamme. Soitimme keikkoja, jotka osoittivat kaikille, että Exodus-leirissä on tapahtumassa jotain todella hienoa. Olemme iskussa emmekä välitä mistään muusta kuin fanien ja muiden bändien murskaamisesta. Persona Non Grata (yhtyeen viimeisin, vuonna 2021 julkaistu levy) oli meille virstanpylväs. Ja kaikki te, jotka sanotte tekevänne vuoden kovimman metallialbumin? Pidelkäähän kaljaani!”

”Kiitos teille kaikille, ennen kaikkea bändin managementille sekä kiertuehenkilökunnalle. Nyt vietämme perheaikaa, sitten on aika viimeistellä seuraavan levyn biisit!”

Lisää luettavaa