Geezer Butler muistelee ensimmäistä happotrippiään – ”Se annos olisi riittänyt neljälle”

Black Sabbath -basisti soitti happopäissään myös keikan.

Black Sabbathin Geezer Butlerin revolverihaastattelu viime marraskuun Metal Hammer -lehdestä on löytänyt tiensä myös lehden verkkosivuille ja siitä selviää muun muassa Butlerin huonoin kokemus huumeiden kanssa.

”Luultavasti se kerta, kun otin ensimmäistä kertaa happoa. Se annos olisi riittänyt neljälle, mutten tiennyt sitä. Ja meillä oli vielä keikka seuraavana päivänä”, Butler muistelee.

”Luulin olevani luuranko. Nousin keikkabussiin ja kaikki katsoivat minua, että ’Mikä sinua vaivaa?’ Olin, että ’Ettekö muka näe? Olen luuranko!’ Matkan varrella ajoimme jonkun puiston ohitse ja luulin, että puiston kukat yrittävät tunkeutua bussiin sisälle. Lavalle noustessani luulin olevani veneessä ja että yleisö oli aallokko. Se oli kamalaa. Katselin biisejä soittavaa kättäni ja luulin, ettei se ollut kiinni ruumiissani. Se oli pelottavaa.”

Butler keskusteli myös uudesta Deadland Ritual -yhtyeestään, jossa soittavat myös Matt Sorum (ex-Guns N’ Roses, ex-Velvet Revolver), Franky Perez (Apocalyptica) sekä Steve Stevens (Billy Idol). Butler kertoo huomanneensa Deadland Ritualin myötä, miten paljon hän itse asiassa kaipasikaan takaisin tien päälle sen jälkeen, kun Black Sabbath laittoi pillit pussiin.

”En odottanut sitä. Olen hoitanut matkakärpäsen puremaa viime vuosina matkustelemalla ja tutkimalla maailmaa, mutta huomasin, miten paljon kaipaan keikkojen soittamista. Sitä en osannut odottaa.”