Haastis: Itsenäisten bändien päivä

05.01.2011
Tammikuun viides on bändien päivä.
Kuva: Verkkopalvelu Hitlantis on lanseerannut tammikuun viidennestä ”Global Unsigned Band Dayn”. Tarkoitus on, että sopimuksettomat bändit kaikkialla maailmassa pitävät tänään itsestään meteliä. Teksti: Vilho Rajala Kalenteri on täynnä kaikennäköisille asioille omistettuja päiviä. Erilaiset järjestöt kehittelevät uusia jatkuvasti, mutta rockmusiikki ei ole tässä asiassa vielä kovin pitkälle päässyt. Suomalainen musiikkipalvelu Hitlantis haluaa korjata asian. Tällä päivämäärällä, tammikuun 5., vietetään tästä lähin vuosittan Global Unsigned Band Dayta. Ajatuksen keksivät Linda Winqvist ja Wallu Valpio Hitlantiksesta. – Yhtenä iltapäivänä istuttiin ja mietittiin, että kun on kaiken maailman light a candle dayt ja bird dayt, miksei ole bändeille omistettua päivää, kertoo Linda Winqvist. Ajankohta asetettiin alkuvuoteen, jotta päivä palvelisi bändien vuosisuunnitelmia mahdollisimman hyvin. – Viides päivä on myös siitä hyvä, että seuraava päivä on vapaapäivä, jos haluaa illalla lähteä vähän juhlimaan, Winqvist huomauttaa. Mitä bändien on siis tarkoitus tänään tehdä? Lyhyesti sanoen pitää ääntä itsestään. Hitlantiksen tiedotteen mukaan tänään tulee järjestää ”teemaan sopivaa ohjelmaa esimerkiksi keikkojen, tempauksien, videoklippien ja kuvien muodossa, tarkoituksena levittää oman musiikin ilosanomaa myös treenikämppien ulkopuolelle". Hitlantis on järjestänyt myös asiaan liittyvän kilpailun, jossa on luvassa aktiivisimmille bändeille palkintoja. Niistä ainakin yhden luulisi artisteja kiinnostavan. – Sitä bändiä, joka on kerännyt eniten faneja, pitchataan erikseen Universal Musicille. Ainakin bändi tietää varmaksi, että Universalilla kuunnellaan sen biisejä, Winqvist sanoo. Metalli ja rock on Hitlantiksessa edustettuna varsin laajasti, Winqvistin nopean arvion mukaan parintuhannen artistin voimalla. Se kattaa noin puolet palvelun bändikartasta. Lisätietoja tapahtuman facebook-sivulta.

Verkkopalvelu Hitlantis on lanseerannut tammikuun viidennestä ”Global Unsigned Band Dayn”. Tarkoitus on, että sopimuksettomat bändit kaikkialla maailmassa pitävät tänään itsestään meteliä.

Teksti: Vilho Rajala

Kalenteri on täynnä kaikennäköisille asioille omistettuja päiviä. Erilaiset järjestöt kehittelevät uusia jatkuvasti, mutta rockmusiikki ei ole tässä asiassa vielä kovin pitkälle päässyt. Suomalainen musiikkipalvelu Hitlantis haluaa korjata asian.

Tällä päivämäärällä, tammikuun 5., vietetään tästä lähin vuosittan Global Unsigned Band Dayta. Ajatuksen keksivät Linda Winqvist ja Wallu Valpio Hitlantiksesta.

– Yhtenä iltapäivänä istuttiin ja mietittiin, että kun on kaiken maailman light a candle dayt ja bird dayt, miksei ole bändeille omistettua päivää, kertoo Linda Winqvist.

Ajankohta asetettiin alkuvuoteen, jotta päivä palvelisi bändien vuosisuunnitelmia mahdollisimman hyvin.

– Viides päivä on myös siitä hyvä, että seuraava päivä on vapaapäivä, jos haluaa illalla lähteä vähän juhlimaan, Winqvist huomauttaa.

Mitä bändien on siis tarkoitus tänään tehdä? Lyhyesti sanoen pitää ääntä itsestään.

Hitlantiksen tiedotteen mukaan tänään tulee järjestää ”teemaan sopivaa ohjelmaa esimerkiksi keikkojen, tempauksien, videoklippien ja kuvien muodossa, tarkoituksena levittää oman musiikin ilosanomaa myös treenikämppien ulkopuolelle”.

Hitlantis on järjestänyt myös asiaan liittyvän kilpailun, jossa on luvassa aktiivisimmille bändeille palkintoja. Niistä ainakin yhden luulisi artisteja kiinnostavan.

– Sitä bändiä, joka on kerännyt eniten faneja, pitchataan erikseen Universal Musicille. Ainakin bändi tietää varmaksi, että Universalilla kuunnellaan sen biisejä, Winqvist sanoo.

Metalli ja rock on Hitlantiksessa edustettuna varsin laajasti, Winqvistin nopean arvion mukaan parintuhannen artistin voimalla. Se kattaa noin puolet palvelun bändikartasta.

Lisätietoja tapahtuman facebook-sivulta.

Lisää luettavaa