Haastis: Bullet ampuu Suomeen

01.02.2011
Saxonin Biff Byford vierailee ruotsalaisbändin uudella levyllä.
Kuva: Ruotsalainen hard rock -lauma Bullet julkaisee kolmannen levynsä ensi perjantaina. Highway Pirates on korkeaoktaanista rockia, joka toimii parhaiten lavalla. Bändillä onkin pari Suomen-keikkaa kalenterissa. Teksti: Vilho Rajala Kuva: Fredrik Etoall www.bullet.nu Bullet on niitä nykybändejä, jotka ammentavat rockiinsa voimaa ja pontta tutuista lähteistä. Muun muassa AC/DC:n ja Acceptin vaikutus kuuluu selvästi. Vaikutelistaan voi lisätä myös Saxonin, jonka laulaja Biff Byford jopa vierailee uudella Highway Pirates -levyllä. Rumpali Gustav Hjörtsjö ylipuhui miehen toissakesänä hommaan. Kun Byford kysyi, mikä on biisin nimi, Hjörtsjö latasi ilmoille ensimmäisen rockhenkisen sanaparin jonka keksi, ja siitä tuli samassa koko tulevan levyn otsikko. – Äänitimme hänen osuutensa läppärillä ja mikrofonilla. Se oli aikamoista, olimme sopineet tapaamisen festarin takahuoneessa. Joku manageri johdatti meidät Saxonin bäkkärille, ja siellä oli täysin pimeää, vain kynttilöitä oli palamassa. Biff istui saappaat pöydällä ja joi viiniä, ja sanoi, että hoidetaan homma pois, Bulletin basisti Adam Hector kertoo hykerrellen. Byfordin osuus kuullaan levyn nimibiisissä. Se on hänen tavaramerkinomainen vislauksensa, ei muuta. – Halusimme vain sen, koska se on aina saanut meidät hymyilemään. Biisihän on hyvin Saxon-vaikutteinen, Adam sanoo. Highway Piratesia tehtiin viime kesänä, aina kun keikoilta studioon ehti. Edeltäjä Bite the Bulletin (2008) miksasi Nicke Andersson, nyt puikoissa oli Tobbe Lindell. Tämä ei kuulemma ollut alkuperäinen suunnitelma. – Halusimme Nicken miksaamaan, hän teki hienoa työtä Bite the Bulletilla. Mutta sitten kun olimme koko ajan keikoilla, aikataulu venyi, ja Nicken piti lähteä tien päälle Imperial State Electricin kanssa, Adam kertoo. Lindellin referensseistä löytyvät muun muassa Mustasch ja Hardcore Superstar, joten päätös oli lopulta helppo. Bullet tulee Helsinkiin On the Rocksiin keikalle 11.2. Jos sinne ei ehdi meininkiä haistelemaan, bändiä tarjoillaan myös Myötätuulirockissa 17.6. Vuoden 2009 Sauna Open Airissa yhtye teki villillä rock'n'rollillaan erinomaisen vaikutuksen, ja bändille jäi erityisesti mieleen eräs toinen festarin esiintyjä. – Siitä keikasta on vain hyviä muistoja. Se oli mahtava festari, ja on aina hienoa tavata Thor, heh! Hän on loistava tyyppi, Adam hehkuttaa.

Ruotsalainen hard rock -lauma Bullet julkaisee kolmannen levynsä ensi perjantaina. Highway Pirates on korkeaoktaanista rockia, joka toimii parhaiten lavalla. Bändillä onkin pari Suomen-keikkaa kalenterissa.

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Fredrik Etoall www.bullet.nu

Bullet on niitä nykybändejä, jotka ammentavat rockiinsa voimaa ja pontta tutuista lähteistä. Muun muassa AC/DC:n ja Acceptin vaikutus kuuluu selvästi.

Vaikutelistaan voi lisätä myös Saxonin, jonka laulaja Biff Byford jopa vierailee uudella Highway Pirates -levyllä. Rumpali Gustav Hjörtsjö ylipuhui miehen toissakesänä hommaan.

Kun Byford kysyi, mikä on biisin nimi, Hjörtsjö latasi ilmoille ensimmäisen rockhenkisen sanaparin jonka keksi, ja siitä tuli samassa koko tulevan levyn otsikko.

– Äänitimme hänen osuutensa läppärillä ja mikrofonilla. Se oli aikamoista, olimme sopineet tapaamisen festarin takahuoneessa. Joku manageri johdatti meidät Saxonin bäkkärille, ja siellä oli täysin pimeää, vain kynttilöitä oli palamassa. Biff istui saappaat pöydällä ja joi viiniä, ja sanoi, että hoidetaan homma pois, Bulletin basisti Adam Hector kertoo hykerrellen.

Byfordin osuus kuullaan levyn nimibiisissä. Se on hänen tavaramerkinomainen vislauksensa, ei muuta.

– Halusimme vain sen, koska se on aina saanut meidät hymyilemään. Biisihän on hyvin Saxon-vaikutteinen, Adam sanoo.

Highway Piratesia tehtiin viime kesänä, aina kun keikoilta studioon ehti. Edeltäjä Bite the Bulletin (2008) miksasi Nicke Andersson, nyt puikoissa oli Tobbe Lindell. Tämä ei kuulemma ollut alkuperäinen suunnitelma.

– Halusimme Nicken miksaamaan, hän teki hienoa työtä Bite the Bulletilla. Mutta sitten kun olimme koko ajan keikoilla, aikataulu venyi, ja Nicken piti lähteä tien päälle Imperial State Electricin kanssa, Adam kertoo.

Lindellin referensseistä löytyvät muun muassa Mustasch ja Hardcore Superstar, joten päätös oli lopulta helppo.

Bullet tulee Helsinkiin On the Rocksiin keikalle 11.2. Jos sinne ei ehdi meininkiä haistelemaan, bändiä tarjoillaan myös Myötätuulirockissa 17.6.

Vuoden 2009 Sauna Open Airissa yhtye teki villillä rock’n’rollillaan erinomaisen vaikutuksen, ja bändille jäi erityisesti mieleen eräs toinen festarin esiintyjä.

– Siitä keikasta on vain hyviä muistoja. Se oli mahtava festari, ja on aina hienoa tavata Thor, heh! Hän on loistava tyyppi, Adam hehkuttaa.

Lisää luettavaa