Haastis: Die So Fluid on täällä taas

18.01.2011
Grog on kiitollinen Maj Karmalle ja Herra Ylpölle.
Kuva: Viime kesänä viimeksi Suomessa vieraillut Die So Fluid vetää maassamme tällä viikolla neljän keikan kiertueen. Teksti: Vilho Rajala Basistilaulaja Grog kertoo, että viime vuoden keikoista jäi erittäin hyvä fiilis. Uusin levy The World Is Too Big for One Lifetime oli silloin vastikään ilmestynyt. – Varsinkin Tavastian-keikka jäi mieleen, koska klubi on aika iso ja siellä oli aivan fantastinen yleisö. Oli mahtavaa saada sellainen vastaanotto ja huomata, että suosiomme on kasvussa. Grogin mukaan Tavastian viereisessä levykaupassa oli keikan aikaan vain yksi kappale bändin levyä jäljellä. Manageri osti sen Grogille lahjaksi. Nyt bändi tekee neljä keikkaa peräkkäisinä päivinä keskiviikosta alkaen. Kaupungit ovat järjestyksessä Turku, Kuopio, Jyväskylä ja Helsinki. Grog lupaa, että keikoilla kuullaan entistä enemmän TWITBfOL-levyn materiaalia. – Uusia biisejä on nyt testattu kiertueella briteissä. Aiomme soittaa myrskyisiä keikkoja! Meillä on myös uusi taustalakana, jonka ensi-ilta on nyt Suomessa! Uuttakin levyä bändi on suunnittelemassa. Grog ja kitaristi Drew ovat jo vaihdelleet ideoita. – Meillä oli biisintekosessio juuri, ja saimme kasaan erittäin lupaavan rungon uudelle levylle. On vaan haastavaa saada tehtyä se runko uudeksi albumiksi tänä vuonna, koska meillä on paljon kiertueita tulossa. Tällä kertaa Die So Fluid haluaa tehdä jotain uutta, koska TWITBfOL oli ikään kuin tilinpäätös siihenastisesta urasta. – Osalla uusista biiseistä on aika spirituaalinen meininki, keskiyön soundeja. Työnimenä on ”The Opposite of Light”. Die So Fluid on uransa alusta asti ollut tiiviisti kytköksissä Suomeen. Bändillä on muun muassa suomalainen management, mutta asiaan liittyy muutakin. Grog tuntee syvää kiitollisuutta Maj Karma -yhtyettä ja Herra Ylppöä kohtaan. – Olemme aina tunteneet Suomessa itsemme tervetulleeksi. Oli todella hienoa, että Maj Karma kutsui meidät lämppärikseen aikoinaan ja oli suuri kunnia saada soittaa Karmarock-festareilla vuonna 2007. Heidän tukensa auttoi meitä eteenpäin todella paljon. DIE SO FLUID (UK) ke 19.1.2011 - Klubi, Turku to 20.1.2011 - Henry's Pub, Kuopio pe 21.1.2011 - Lutakko, Jyväskylä la 22.1.2011 - Virgin Oil Co, Helsinki

Viime kesänä viimeksi Suomessa vieraillut Die So Fluid vetää maassamme tällä viikolla neljän keikan kiertueen.

Teksti: Vilho Rajala

Basistilaulaja Grog kertoo, että viime vuoden keikoista jäi erittäin hyvä fiilis. Uusin levy The World Is Too Big for One Lifetime oli silloin vastikään ilmestynyt.

– Varsinkin Tavastian-keikka jäi mieleen, koska klubi on aika iso ja siellä oli aivan fantastinen yleisö. Oli mahtavaa saada sellainen vastaanotto ja huomata, että suosiomme on kasvussa.

Grogin mukaan Tavastian viereisessä levykaupassa oli keikan aikaan vain yksi kappale bändin levyä jäljellä. Manageri osti sen Grogille lahjaksi.

Nyt bändi tekee neljä keikkaa peräkkäisinä päivinä keskiviikosta alkaen. Kaupungit ovat järjestyksessä Turku, Kuopio, Jyväskylä ja Helsinki. Grog lupaa, että keikoilla kuullaan entistä enemmän TWITBfOL-levyn materiaalia.

– Uusia biisejä on nyt testattu kiertueella briteissä. Aiomme soittaa myrskyisiä keikkoja! Meillä on myös uusi taustalakana, jonka ensi-ilta on nyt Suomessa!

Uuttakin levyä bändi on suunnittelemassa. Grog ja kitaristi Drew ovat jo vaihdelleet ideoita.

– Meillä oli biisintekosessio juuri, ja saimme kasaan erittäin lupaavan rungon uudelle levylle. On vaan haastavaa saada tehtyä se runko uudeksi albumiksi tänä vuonna, koska meillä on paljon kiertueita tulossa.

Tällä kertaa Die So Fluid haluaa tehdä jotain uutta, koska TWITBfOL oli ikään kuin tilinpäätös siihenastisesta urasta.

– Osalla uusista biiseistä on aika spirituaalinen meininki, keskiyön soundeja. Työnimenä on ”The Opposite of Light”.

Die So Fluid on uransa alusta asti ollut tiiviisti kytköksissä Suomeen. Bändillä on muun muassa suomalainen management, mutta asiaan liittyy muutakin.

Grog tuntee syvää kiitollisuutta Maj Karma -yhtyettä ja Herra Ylppöä kohtaan.

– Olemme aina tunteneet Suomessa itsemme tervetulleeksi. Oli todella hienoa, että Maj Karma kutsui meidät lämppärikseen aikoinaan ja oli suuri kunnia saada soittaa Karmarock-festareilla vuonna 2007. Heidän tukensa auttoi meitä eteenpäin todella paljon.

DIE SO FLUID (UK)
ke 19.1.2011 – Klubi, Turku
to 20.1.2011 – Henry’s Pub, Kuopio
pe 21.1.2011 – Lutakko, Jyväskylä
la 22.1.2011 – Virgin Oil Co, Helsinki

Lisää luettavaa