Haastis: Rotten Sound kiroaa kaiken

26.01.2011
Kaikkein voimakkain kirous kuuluu pohjalaisen isännän suusta.
Kuva: Suomalaisen grindin lippulaiva räyhää jälleen. Cursed-nimen saanut levy ilmestyy maaliskuussa. Sitä ennen bändi kiertää Pohjois-Amerikan. Teksti: Vilho Rajala Kuva: Mira Born www.rottensound.com Kun Keijo Niinimaa ryhtyi miettimään tekstejä Rotten Soundin uudelle levylle, hänellä oli mielessään viisi aihetta, tarkemmin sanoen kirousta. Egoismi, turhamaisuus, pakkovalta, kostonhimo ja hyväksikäyttö saivat pian seurakseen kuudennen, pelon. – Jossain kohtaa huomasin kaikkia yhdistävän pelko-tekijän. Siitä kehittyi se kuudes aisti, josta tuli sellaisenaan Doomed-kappaleen kertosäe: ”Doomed insane destructive society powered by the curses of humanity.” Tuon tekstin kirjoittamiseen saakka luulin käsitteleväni vain ominaisuuksia, mutta loppukaneetti tuli kiteyttäneeksi koko levyn sisällön sen verran hyvin, että päädyimme Cursed-nimeen, Niinimaa kertoo. Ihmiskunnan kuusi kirousta ovat syitä siihen, miksi asiat ovat halki historian menneet ja menevät kerta toisensa jälkeen päin helvettiä. – Näiden kaikkien yhteisvaikutus, eli ihmisen vaikutus muihin ihmisiin ja ympäristöön, on se pahin kaikista. Mehän luulemme edistyvämme jatkuvasti kaikilla osa-alueilla, mutta todellisuudessa kehitys revitään aina jonkun toisen selkänahasta ja samalla kostutetaan omat murot tulevaisuudessa, kun riistetyt saavat vuoronsa kyykyttää entisiä tunkioiden kukkoilijoita, Niinimaa maalailee. Mikään kuudesta kirouksesta ei ole ylitse muiden, mutta yksi voittamaton kirous on kyllä olemassa. –Näin pohjalaasena täytyy sanoa, että kun joku äijä nousoo pöyrästä ja sanoo notta ”jumalauta saatana...”, kannattaa lähtiä menemähän. Levyltä on ollut jo joitakin päiviä kuunneltavissa Plan-niminen biisi, ja Self-kappaleen video ilmestyi eilen. Cursedin julkaisee Suomessa Fullsteam ja ulkomailla Relapse. Fullsteam oli kotimaassa luonnollinen valinta muun muassa siksi, että Niinimaan toinen bändi Medeia on tehnyt yhteistyötä lafkan kanssa jo muutaman vuoden. – Juhan konsernihan on edelleen tukevasti jalat maassa pitävä maalaisjärjellä pyöritetty yhtiö, joka pystyy nopeisiin liikkeisiin aina kun tarve vaatii. Bändi starttaa viikonloppuna jenkkeihin, jossa on luvassa kuukauden verran kiertämistä Ensiferumin, Barren Earthin ja Finntrollin kanssa. Otsikkona on Finnish Metal Tour. – Odotukset ovat kovat ihan vaan senkin takia, että emme ole olleet kiertueella kymmeneen kuukauteen. Line-up on kieltämättä kova monellakin tapaa, ja sopii toivoa, että Finntrollin ja Ensiferumin yleisö on paikalla siinä vaiheessa, kun Barrenit aloittaa ja me seuraamme, Niinimaa sanoo. Bändin edesottamuksia tien päällä voi seurata osoitteessa rottentours.blogspot.com. Rotten Soundin Cursed ilmestyy 16.3.

Suomalaisen grindin lippulaiva räyhää jälleen. Cursed-nimen saanut levy ilmestyy maaliskuussa. Sitä ennen bändi kiertää Pohjois-Amerikan.

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Mira Born www.rottensound.com

Kun Keijo Niinimaa ryhtyi miettimään tekstejä Rotten Soundin uudelle levylle, hänellä oli mielessään viisi aihetta, tarkemmin sanoen kirousta.

Egoismi, turhamaisuus, pakkovalta, kostonhimo ja hyväksikäyttö saivat pian seurakseen kuudennen, pelon.

– Jossain kohtaa huomasin kaikkia yhdistävän pelko-tekijän. Siitä kehittyi se kuudes aisti, josta tuli sellaisenaan Doomed-kappaleen kertosäe: ”Doomed insane destructive society powered by the curses of humanity.” Tuon tekstin kirjoittamiseen saakka luulin käsitteleväni vain ominaisuuksia, mutta loppukaneetti tuli kiteyttäneeksi koko levyn sisällön sen verran hyvin, että päädyimme Cursed-nimeen, Niinimaa kertoo.

Ihmiskunnan kuusi kirousta ovat syitä siihen, miksi asiat ovat halki historian menneet ja menevät kerta toisensa jälkeen päin helvettiä.

– Näiden kaikkien yhteisvaikutus, eli ihmisen vaikutus muihin ihmisiin ja ympäristöön, on se pahin kaikista. Mehän luulemme edistyvämme jatkuvasti kaikilla osa-alueilla, mutta todellisuudessa kehitys revitään aina jonkun toisen selkänahasta ja samalla kostutetaan omat murot tulevaisuudessa, kun riistetyt saavat vuoronsa kyykyttää entisiä tunkioiden kukkoilijoita, Niinimaa maalailee.

Mikään kuudesta kirouksesta ei ole ylitse muiden, mutta yksi voittamaton kirous on kyllä olemassa.

–Näin pohjalaasena täytyy sanoa, että kun joku äijä nousoo pöyrästä ja sanoo notta ”jumalauta saatana…”, kannattaa lähtiä menemähän.

Levyltä on ollut jo joitakin päiviä kuunneltavissa Plan-niminen biisi, ja Self-kappaleen video ilmestyi eilen.

Cursedin julkaisee Suomessa Fullsteam ja ulkomailla Relapse. Fullsteam oli kotimaassa luonnollinen valinta muun muassa siksi, että Niinimaan toinen bändi Medeia on tehnyt yhteistyötä lafkan kanssa jo muutaman vuoden.

– Juhan konsernihan on edelleen tukevasti jalat maassa pitävä maalaisjärjellä pyöritetty yhtiö, joka pystyy nopeisiin liikkeisiin aina kun tarve vaatii.

Bändi starttaa viikonloppuna jenkkeihin, jossa on luvassa kuukauden verran kiertämistä Ensiferumin, Barren Earthin ja Finntrollin kanssa. Otsikkona on Finnish Metal Tour.

– Odotukset ovat kovat ihan vaan senkin takia, että emme ole olleet kiertueella kymmeneen kuukauteen. Line-up on kieltämättä kova monellakin tapaa, ja sopii toivoa, että Finntrollin ja Ensiferumin yleisö on paikalla siinä vaiheessa, kun Barrenit aloittaa ja me seuraamme, Niinimaa sanoo.

Bändin edesottamuksia tien päällä voi seurata osoitteessa rottentours.blogspot.com.

Rotten Soundin Cursed ilmestyy 16.3.

Lisää luettavaa