Haastis: Ruttoklubilla tauti leviää

06.01.2011
Karelian Warcry on Ruttoklubin pääesiintyjä.
Kuva: Helsingin Gloriassa rähistään perjantaina 7.1. Ruttoklubi-otsikon alla. Pääjärjestäjä Suvi Merisen mukaan tapahtuman esiintyjien tulee olla "ruttoisia". Pääesiintyjänä on Karelian Warcry. Teksti: Vilho Rajala Ruttoklubi järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Siitä lähtien tapahtumia on ollut kerran vuodessa, eli nyt mennään jo neljättä kertaa. Ohjelmistossa ovat Casket, Bloodride, Nihile, From Casket ja Karelian Warcry. – Yleisömenestys on ollut aiemmissa tapahtumissa hyvin vaihteleva. Kaksi ensimmäistä tapahtumaa osuivat arkipäiville ja näissä kinkereissä yleisömääräkin jäi melko vähäiseksi. Viime vuoden festivaali sen sijaan meni erittäin mukavasti ja kahden päivän aikana väkeä oli vajaat viisisataa päätä, Suvi Merinen kertoo. Viime vuonna tapahtuma oli tosiaan kaksipäiväisessä muodossa, Ruttofestivaali-nimisenä. Sitä Merinen suunnitteli pitkään, ja kun asiat loksahtelivat kohdalleen, isompi tapahtuma onnistui hyvin. Nyt palattiin kuitenkin yksipäiväiseen formaattiin. – Kymmenen bändin festivaalin pyörittäminen on aikamoinen sirkus. Puolivillaisesti ei kannata lähteä tekemään yhtään mitään. Osaltaan kahden päivän tapahtuma saattaa syödä itseään. Alkuvuosi vaikuttaa ajankohtana olevan bändeille hieman hankala, joten festivaalikattaus on haastavampi saada kasaan. Ruttoklubilla on lauteilla laadukkaita bändejä, ja myös alaikäiset pääsevät nauttimaan niistä. Gloria on tarjonnut siihen oivallisen mahdollisuuden. – Ruttoklubin ideana on tavoittaa sekä alaikäiset että täysi-ikäisyyden saavuttaneet ja tarjota bändeille kunnon puitteet esiintymiseen, Merinen kiteyttää. – Genrehaarukka liikkuu pääosin death, black ja thrash metal -akselilla. Rutossa on toki myös loikittu muihin suuntiin ja lauteilla on nähty esimerkiksi doomiin ja punkkiin kallellaan olevia bändejä. Ruttoklubissa ei tule esiintymään esimerkiksi power metalia tai melodista metallia, joka tosin on käsitteenä vähintäänkin venyvä. Pääpointti on kuitenkin se, että bändin täytyy olla ”ruttoinen” ja kaikki esiintyjät ovat sitä olleet. Ulkomaisia bändejä Ruttoklubilla ei ole vielä esiintynyt. Merisen mukaan ajatuksella on leikitelty, mutta tällä hetkellä se ei ole realismia. Mutta pitääkö seuraavaa Ruttoklubia odottaa taas ensi vuoteen saakka? – Kunhan tästä klubista selvitään hengissä, niin sitten ryhdytään miettimään seuraava. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Helsingin Gloriassa rähistään perjantaina 7.1. Ruttoklubi-otsikon alla. Pääjärjestäjä Suvi Merisen mukaan tapahtuman esiintyjien tulee olla ”ruttoisia”. Pääesiintyjänä on Karelian Warcry.

Teksti: Vilho Rajala

Ruttoklubi järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2008. Siitä lähtien tapahtumia on ollut kerran vuodessa, eli nyt mennään jo neljättä kertaa. Ohjelmistossa ovat Casket, Bloodride, Nihile, From Casket ja Karelian Warcry.

– Yleisömenestys on ollut aiemmissa tapahtumissa hyvin vaihteleva. Kaksi ensimmäistä tapahtumaa osuivat arkipäiville ja näissä kinkereissä yleisömääräkin jäi melko vähäiseksi. Viime vuoden festivaali sen sijaan meni erittäin mukavasti ja kahden päivän aikana väkeä oli vajaat viisisataa päätä, Suvi Merinen kertoo.

Viime vuonna tapahtuma oli tosiaan kaksipäiväisessä muodossa, Ruttofestivaali-nimisenä. Sitä Merinen suunnitteli pitkään, ja kun asiat loksahtelivat kohdalleen, isompi tapahtuma onnistui hyvin. Nyt palattiin kuitenkin yksipäiväiseen formaattiin.

– Kymmenen bändin festivaalin pyörittäminen on aikamoinen sirkus. Puolivillaisesti ei kannata lähteä tekemään yhtään mitään. Osaltaan kahden päivän tapahtuma saattaa syödä itseään. Alkuvuosi vaikuttaa ajankohtana olevan bändeille hieman hankala, joten festivaalikattaus on haastavampi saada kasaan.

Ruttoklubilla on lauteilla laadukkaita bändejä, ja myös alaikäiset pääsevät nauttimaan niistä. Gloria on tarjonnut siihen oivallisen mahdollisuuden.

– Ruttoklubin ideana on tavoittaa sekä alaikäiset että täysi-ikäisyyden saavuttaneet ja tarjota bändeille kunnon puitteet esiintymiseen, Merinen kiteyttää.

– Genrehaarukka liikkuu pääosin death, black ja thrash metal -akselilla. Rutossa on toki myös loikittu muihin suuntiin ja lauteilla on nähty esimerkiksi doomiin ja punkkiin kallellaan olevia bändejä. Ruttoklubissa ei tule esiintymään esimerkiksi power metalia tai melodista metallia, joka tosin on käsitteenä vähintäänkin venyvä. Pääpointti on kuitenkin se, että bändin täytyy olla ”ruttoinen” ja kaikki esiintyjät ovat sitä olleet.

Ulkomaisia bändejä Ruttoklubilla ei ole vielä esiintynyt. Merisen mukaan ajatuksella on leikitelty, mutta tällä hetkellä se ei ole realismia. Mutta pitääkö seuraavaa Ruttoklubia odottaa taas ensi vuoteen saakka?

– Kunhan tästä klubista selvitään hengissä, niin sitten ryhdytään miettimään seuraava. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Lisää luettavaa