Haastis: Suomi Metal Star -voittaja Oddlandin levy valmis, keikka FME:ssä

Viime vuonna Oddland voitti Century Media -levy-yhtiön järjestämän bändikilpailun. Palkintonta oli sopimus CM:lle. The Treachery of Senses -levy on nyt valmis ja bändillä FME-lauantaina keikka.

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Jarno Terho Oddlandin Facebook-sivu

Progressiivista, raskasta ja tunnelmallista metallia soittavaa turkulaisbändiä haastateltiin viimeksi Infernon numeroon #85. Silloin Oddland oli vasta voittanut Suomi Metal Star -kisan ja ryhtymässä levyntekoon.

Nyt The Treachery of Senses -levy on valmis. Ilmestymispäiväksi on asetettu 2.5. Levy äänitettiin Fantom Studiolla Samu Oittisen kanssa, miksauksen ja masteroinnin hoiti Dan Swanö. Albumiversio kappaleesta Above and Beyond on nyt kuunneltavissa bändin Facebook-sivulla.

– Saimme onneksemme työstää levyä täysin rauhassa, ilman levy-yhtiön väliintuloja, joten lopputulos on oman visiomme mukainen, kitaristi-laulaja Sakari Ojanen kertoo.

Oittisen kanssa bändillä ei ollut aiempaa yhteistyötä, vaan mies otti Oddlandiin yhteyttä heti kisavoiton jälkeen.

– Samu auttoi meitä hahmottamaan studioaikataulua ja käytännön järjestelyjä ennen kuin olimme edes lopullisesti valinneet Fantomia. Siellä on tehty useampia levyjä, joissa on todella hyvät soundit, joten lopulta valinta oli melko selvä. Levylle tuli Oittinen/Swanö/Oddland -kombinaatiolla todella hyvät, modernit mutta orgaaniset soundit.

Kun miksaajia mietittiin, Dan Swanön nimi nousi nopeasti esiin.

– Signauksen jälkeen heitettiin puolivitsillä, että olisi aika hienoa, jos Swanö miksaisi levyn. Kuinka ollakaan, melko pian tämän jälkeen Century Media ehdotti Dania levyn miksaajaksi. Ei tarvinnut kauaa miettiä. Infernossahan oli viime vuonna juttu Swanösta ja miehen ansioista (niin ikään numerossa #85, toim.huom.).

– Työskentely Swanön kanssa oli todella ammattimaista, vaivatonta ja helppoa. Miehelle lähtökohtana on bändin sataprosenttinen tyytyväisyys ja tämä todella tuntui ja kuului soundin muotoutumisessa.

Kuinka paljon bändi on mennyt eteenpäin kuluneen vuoden aikana? Millaista keikkaa voimme odottaa FME-lauantaina?

– Olemme treenanneet melko tunnollisesti tulevia keikkoja varten, ja tuntuu, että Oddlandin livekunto on mennyt todella hyvään suuntaan. Väittäisin, että kunto on nyt kovempi kuin koskaan aiemmin – toki parannettavaa löytyy aina. FME:ssä tulemme soittamaan oivan läpileikkauksen albumista. Vain kolme biisiä jää soittamatta.