Haastis: The Undivine debytoi pian

30.06.2011
Face the Chaos ilmestyy heinäkuussa.
Kuva: Lohjalla kuusi vuotta sitten perustettu The Undivine mäiskii raakaa metallia, jossa on reippaasti myös punk-särmää. Debyyttilevy Face the Chaos ilmestyy heinäkuussa. Teksti: Vilho Rajala Kuva: Aleksi Pihlström www.theundivine.com Kolme kiiteltyä ep:tä tähänastisella urallaan julkaissut The Undivine alkoi viime syksynä äänittää ensimmäistä pitkäsoittoaan. Julkaisu on venynyt monesta syystä, mutta heinäkuussa Face the Chaos näkee vihdoin päivänvalon. Miksaajakin piti vaihtaa viime metreillä. – Miksauksesta tuli varsinainen päänvaiva, koska alkuperäinen miksaaja päätti hypätä Lappiin ja siitä eteenpäin maailmalle. Bändi jäi tyhjän päälle, mutta onneksi ystävämme Perttu Kurttila Seawolf Studiolta otti homman hoitaakseen. Aikatauluviilausten jälkeen miksaus saatiin viimein kesäkuussa valmiiksi, kitaristi Iiro Illman kertoo. The Undivine aikoo julkaista tänä vuonna myös toisen levyn, nimittäin kaksipuolisen ep:n. Toiselle puolelle tulee neljä uutta biisiä, jotka on jo esituotettu, ja toiselle puolelle tulee akustinen setti. – Se tehdään täysin roots-soittimilla, ja sen tarkoitus on olla luova jamisetti. Odotukset B-puolesta ovat korkealla, sillä tällä porukalla sitä luovaa hulluutta on ja paljon, Illman sanoo. Laulaja Jukka Pihlajaniemi vaihtui äskettäin Henri Harbergiin, joka on aiemmin huutanut muun muassa Stillburnedissa. – Jukan henkilökohtaiset ongelmat alkoi paistaa niin isosti läpi, että hän joutui lopettamaan kaikki musiikkiin liittyvät projektinsa. Tämä tuli Jukalta itseltään ja bändiltä löytyi ymmärrystä. Hyvissä väleissä ollaan edelleen, että ei sen ihmeempää draamaa. Harberg solahti bändiin kivuttomasti ja alkoi heti kirjoittaa tekstejä uusiin biiseihin. – Henkan kanssa on ollut todella mahtava työskennellä ja herran asenne sekä laaja ääniskaala sopii erittäin hyvin bändin soundiin. Tulevan kaksipuolisen ep:n yksi tarkoitus onkin esitellä uutta laulajaa, sillä Face the Chaosilla laulaa vielä Pihlajaniemi. Syksyllä The Undivine suuntaa keikoille. – Näyttää tulevan mielenkiintoinen syksy. Julkistamme keikkoja loppukesästä, Illman lupaa.

Lohjalla kuusi vuotta sitten perustettu The Undivine mäiskii raakaa metallia, jossa on reippaasti myös punk-särmää. Debyyttilevy Face the Chaos ilmestyy heinäkuussa.

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Aleksi Pihlström www.theundivine.com

Kolme kiiteltyä ep:tä tähänastisella urallaan julkaissut The Undivine alkoi viime syksynä äänittää ensimmäistä pitkäsoittoaan. Julkaisu on venynyt monesta syystä, mutta heinäkuussa Face the Chaos näkee vihdoin päivänvalon. Miksaajakin piti vaihtaa viime metreillä.

– Miksauksesta tuli varsinainen päänvaiva, koska alkuperäinen miksaaja päätti hypätä Lappiin ja siitä eteenpäin maailmalle. Bändi jäi tyhjän päälle, mutta onneksi ystävämme Perttu Kurttila Seawolf Studiolta otti homman hoitaakseen. Aikatauluviilausten jälkeen miksaus saatiin viimein kesäkuussa valmiiksi, kitaristi Iiro Illman kertoo.

The Undivine aikoo julkaista tänä vuonna myös toisen levyn, nimittäin kaksipuolisen ep:n. Toiselle puolelle tulee neljä uutta biisiä, jotka on jo esituotettu, ja toiselle puolelle tulee akustinen setti.

– Se tehdään täysin roots-soittimilla, ja sen tarkoitus on olla luova jamisetti. Odotukset B-puolesta ovat korkealla, sillä tällä porukalla sitä luovaa hulluutta on ja paljon, Illman sanoo.

Laulaja Jukka Pihlajaniemi vaihtui äskettäin Henri Harbergiin, joka on aiemmin huutanut muun muassa Stillburnedissa.

– Jukan henkilökohtaiset ongelmat alkoi paistaa niin isosti läpi, että hän joutui lopettamaan kaikki musiikkiin liittyvät projektinsa. Tämä tuli Jukalta itseltään ja bändiltä löytyi ymmärrystä. Hyvissä väleissä ollaan edelleen, että ei sen ihmeempää draamaa.

Harberg solahti bändiin kivuttomasti ja alkoi heti kirjoittaa tekstejä uusiin biiseihin.

– Henkan kanssa on ollut todella mahtava työskennellä ja herran asenne sekä laaja ääniskaala sopii erittäin hyvin bändin soundiin.

Tulevan kaksipuolisen ep:n yksi tarkoitus onkin esitellä uutta laulajaa, sillä Face the Chaosilla laulaa vielä Pihlajaniemi.

Syksyllä The Undivine suuntaa keikoille.

– Näyttää tulevan mielenkiintoinen syksy. Julkistamme keikkoja loppukesästä, Illman lupaa.

Lisää luettavaa