Heviä! Hikeä! Hävittäjä! – tekijämiehistä koottu Metal De Facto julkaisi ensimmäisen musiikkinäytteen

Make power metal great again!

04.10.2019

Voimametalliyhtye Metal De Facto julkaisee esikoisalbuminsa Imperium Romanum Rockshots Recordsin kautta 22. marraskuuta. Esa Orjatsalon (Bloody Hell, ex-Dreamtale) ja Sami Hinkan (Ensiferum) pari vuotta sitten perustama yhtye esittelee nyt osaamistaan tulevan levyn ensimmäisellä singlelohkaisulla sekä kappaleeseen tehdyllä musiikkivideolla.

The Conqueror on levyn avausraita ja se kertoo tietysti Rooman perustamisesta. Mutta sen sijaan että olisimme käyneet läpi perustamismyytin eli veljesten Romulus ja Remus tarinan, päätimme leikitellä idealla pohtimalla mitä Romulus mietti tapettuaan veljensä? Ja vaikka hän näkikin Rooman kukoistuksen, olisiko kaupunki kasvanut vieläkin mahtavammaksi, jos hänen veljensä olisi ollut hallitsemassa sitä hänen kanssaan?” Hinkka avaa biisn taustoja.

”Videoon meillä ei ollut käytettävissä Hollywood-tason budjettia, mutta olemme sen DIY-henkiseen toteutukseen äärettömän tyytyväisiä. Onhan siinä kuitenkin ajan hengen mukaisesti dronella kuvattua materiaalia, tiluttelua hävittäjän siivellä sekä kunnon live-menoa!”

Lisää luettavaa