Hidasta, synkkää ja tunnelmallista – Sara-laulajan uusi As They Slowly Travel to the Sea -projekti julkaisi ensimmäisen kappaleensa

ATSTTTS tarjoaa Joa Korhoselle kanavan ilmaista itseään englanniksi ja viipyilevin vedoin.

15.11.2019

Parhaillaan keikkataukoa viettävän ja materiaalia yhdeksättä albumiaan varten työstävän Sara-yhtyeen sosiaalisen median kanaville ilmaantui alkuviikosta mystinen päivitys, joka sisälsi Soundcloud-linkin sekä saatesanat: ”Uusi projekti, kuunnelkaa!”. Linkin takaa paljastui As They Slowly Travel to the Sea -nimen alla julkaistu akustinen ja vahvasti tunnelmallinen kappale Forgiven, Forgotten and Gone.

As They Slowly Travel to the Sea paljastuu tarkemmassa syynissä Sara-yhtyeen laulaja ja biisintekijä Joa Korhosen uudeksi sivuprojektiksi. Otimme mieheen yhteyttä ja kyselimme hieman tarkemmin, mikä on homman nimi. Kuuntele kappale alta ja lue Korhosen kommentit vielä alempaa.

Mikä ATSTTTS tarkalleen ottaen on ja miten se syntyi?

– Kyseessä on sooloprojekti, jolle en kuitenkaan ole antanut tiukkoja raameja joiden sisällä työskennellä. Nimi on varastettu The Road -elokuvan lyhyestä kuvauksesta, joka löytyy IMDB:sta. Mainio elokuva. Projektin tarkoitus on varmaan hyvin samankaltainen kuin Pedestrian’s Motorilla ja Meadow Islandilla – kanava, jonka kautta saan ilmaista englanniksi, hieman rauhallisemmin ja viipyilevin vedoin. Tätä kautta saan myös Sarasta pienen tauon ja sitä kautta uutta inspiraatiota myös siihen tekemiseen.

– Jossain vaiheessa oli tarkoitus etten itse laulaisi ollenkaan vaan toimisin vain biisintekijänä. Pyysinkin Steve Krolikowskia mukaan ja aluksi hän lupasi laulaa yhden biisin mutta kiireiden takia ei sitten onnistunutkaan. Upea ääni hänellä, Repeater- ja Fear and the Nervous System -bändeissä ainakin vaikuttanut. Ehkä saan hänet vielä mukaan johonkin biisiin.

ATSTTTS:n Facebook-sivut luotiin jo vuosi sitten ja silloin tehtiin myös projektin ensimmäiset Instagram-päivitykset. Ensimmäinen kappale julkaistiin kuitenkin vasta nyt. Mistä tällainen pitkä tauko johtui?

– Tärkeimmät ensin. Projekti on mielessäni hakenut muotoaan pitkään ja nyt tuntui, että kyseinen biisi vastaa sitä mielikuvaa, mikä minulle on syntynyt.

Miten kokonaisen kuvan Forgiven, Forgotten and Gone antaa projektin musiikillisesta linjasta ja koska saamme mahdollisesti lisää kappaleita kuultavaksi?

– Hidasta, synkkää ja tunnelmallista musiikkia on tiedossa, ei kuitenkaan välttämättä pelkästään akustista maisemaa. Katsotaan mihin tämä vie, hitaasti omalla painolla mennään. Voi olla, että seuraava kappale on nopeastikin linjoilla. Saran seuraava albumi on kuitenkin se tärkein asia, joten suuria tulevaisuudensuunnitelmia ei ole – haluan vain julkaista hyvää musiikkia.

Lisää luettavaa