Ikinältä viimeinen single ulos ennen uuden levyn julkaisua – Paljaana esittelee bändin kasuaalimmassa ja aidossa muodossa

Millenniaalin itsehoito-opas epävarmaan aikuisuuteen ilmestyy 1.11.

30.10.2019

Popin, rockin, punkin ja metallin sulatusuuni Ikinä julkaisee perjantaina 1. marraskuuta toisen pitkäsoittonsa Millenniaalin itsehoito-opas epävarmaan aikuisuuteen Sakara Recordsin kautta. Tänään levyltä on lohkaistu neljäs ja viimeinen single maistiaisena tulevasta: Paljaana on eeppinen djent-balladi, jonka Kristian Setälän ohjaaman musiikkivideon voit katsoa tuosta yläpuolelta.

”Idea oli näyttää meitä vähän kasuaalimmassa muodossa, aidosti ja sellaisena kuin me ollaan. Biisikin kertoo kaikkien puolien paljastamisesta ihmiselle, jonka kanssa on valittu kulkea tietä yhdessä”, laulaja Tuuli Paju avaa.

”Biisin eka demo tuli Samulin (Suokas, kitara) ja Santerin (Paju, rummut) herkästä iltasessiosta työnimellä ’Tussuract’, eli TesseracTia on kuunneltu. Se on myös yksi minun lempibändeistä, siksi tämä sytytti heti ja tekstiaihio parisuhteeseen sitoutumisesta syntyi helposti. Oltiin juteltu aiheesta joskus studiolla, niin tiesin, että tän takana voi Tuuli ja Lauri (Hämäläinen, basso) seisoa aivan varmasti. Biisin työstöä jatkettiin studiolla Tuulin ja Laurin kanssa ja Lauri, joukon ainoana sertifioituna muusikkona, sävelsi mukaan vähän lisää oikeaa musiikkia. Alkuperäiseen lauludemoon vaatekaapissa äänittämäni huutoraidat pääsivät myös mukaan lopulliselle biisille. Ihan ekasta Samulin kitaramaisemasta piti kuulemma tulla levylle interlude, onneksi tuli koko biisi”, yhtyeen toinen laulaja Katariina Sorsa kertoo.

Ikinä kiertää levynjulkaisun ympärillä seuraavasti:

1.11. – Tampere, Jack The Rooster (w/ Atlas)
2.11. – Seinäjoki, Rytmikorjaamo (w/ Stam1na)
8.11. – Helsinki, On The Rocks (w/ Merta, Crucify the Faith
9.11. – Hämeenlinna, Aulanko-Areena (w/ Stam1na)

Lisää luettavaa