Iron Maiden lähti taistelemaan lipputrokareita vastaan – ”Paperiton lipunmyynti” toiminut yllättävän tehokkaasti

02.03.2017

Brittihevijätti Iron Maiden ei jaksanut seurata sivusta toimettomana, kun lipputrokarit vievät normaalihintaiset liput fanien nenän edestä ja myyvät ne sitten ylihintaan keräten rahat omaan taskuunsa.

Syyskuussa yhtye ilmoitti kokeilevansa tänä vuonna jatkuvan The Book of Soul -kiertueen keikkojen osalta uutta ”paperitonta lipunmyyntiä” sekä tekevänsä yhteistyötä Live Nationin ja Ticketmasterin kanssa kitkeäkseen lippuja myyvät toisen käden epäviralliset nettikaupat ja estääkseen trokareilta lippujen jälleenmyymisen. Liput muun muassa ostetaan nimellä ja konserttiin pääsee sisälle henkilötodistusta lippuluukulla näyttämällä.

Tänään yhtyeen sivuilla on kerrottu kokeilujen tuloksista, jotka vaikuttavat erittäin lupaavilta. Bändin julkaiseman tiedotteen mukaan vuonna 2010 myyntiin tulleista Iso-Britannian-kiertueen lipuista 6 294 päätyi päivässä kolmen suurimman jälleenmyyntisivuston listoille, kun viime vuonna myyntiin tulleista lipuista enää 207 päätyi jälleenmyyntiin ja nekin ainoastaan yhdelle sivustolle.

”Olemme todella ilahtuneita, että paperiton lipunmyynti ja muut toimenpiteet ovat osoittautuneet väärentäjille ja trokareille ylitsepääsemättömiksi esteiksi. Haluamme kiittää fanejamme tuesta ja kärsivällisyydestä. Olemme tietoisia, että uusi systeemi tekee lipunmyynnistä hieman aiempaa monimutkaisemman, mutta tulokset puhuvat puolestaan ja uskon, että tämä on kaikkien kannalta sen arvoista”, kommentoi yhtyeen manageri Rod Smallwood.

”Myimme ensimmäisenä julkisena myyntipäivänä yli 100 000 lippua suoraan aidoille faneille virallisia kanavia pitkin. Tämä on iso saavutus ja voitto yleisölle. Laskelmiemme mukaan noin miljoonan punnan arvosta lippuja meni nyt trokarien sijaan suoraan faneille oikeaan hintaan.”

Iron Maiden kiertää keväällä valikoituja keikkoja Keski-Euroopassa, jonka jälkeen yhtye suuntaa ensimmäiselle pitkälle Ison-Britannian-kiertueelle kuuteen vuoteen. Kesällä The Book of Souls -kiertue jatkuu vielä Pohjois-Amerikassa.

Lisää luettavaa