Ja metalligrammyn saa… Foo Fighters?

13.02.2012

Dave Grohl pokkasi metallisimman Grammy-palkinnon viime yönä Slayer-paidassa.

Kuva: Sony Music

Ei ole yllätys, että Foo Fighters tyhjensi palkintopöydän rock-puolella Grammy-gaalassa, mutta se on, että bändi vei myös Best Hard Rock / Metal Performance -kategorian voiton kappaleellaan White Limo.

No okei, onhan se FF-mittapuulla räyhäkäs biisi ja videollakin esiintyy Lemmy Kilmister, mutta jotakin outoa valinnassa on. Vai onko? Katso musiikkivideo alta ja päätä itse.

Ehdolla olivat myös Dream Theaterin On the Backs of Angels, Mastodonin Curl of the Burl, Megadethin Public Enemy No. 1 ja jostain syystä Sum 41:n Blood in My Eyes.

Palkinnotta jäänyt Dave Mustaine kommentoi valintaa Twitterissä pisteliääseen tyyliinsä onniteltuaan Foo Fightersia ensin:

– Minä olen vain hyvilläni siitä, etteivät valinneet vielä kauempana oikeasta metallista olevaa artistia, kuten vaikka Adelea tai Taylor Swiftia.

Grohl sai metalliväen sympatiat esiintymällä gaalassa vanhan liiton Slayer-paita yllään. Foo Fighters sai Grammy-palkinnot myös parhaasta rocklevystä Wasting Lightilla, parhaasta rockbiisistä Walkilla ja parhaasta ”pitkästä musiikkivideosta” James Mollin ohjaamalla tuoreella Back and Forth -dokumentilla.

Lisää luettavaa