James Hetfield: ”Halusimme uuden levyn soundista edellistä miellyttävämmän” – Metallica ei ole vielä tehnyt parasta levyään, nokkamies lisää

27.12.2016

Metallica-kippari James Hetfield kertoi Revolver-lehden haastattelussa tuoreen Hardwired… To Self-Destruct -levyn olevan hyvä ajankuva siitä, missä yhtye tällä hetkellä on.

– En halua vertailla vanhoihin levyihin, sillä ne ovat mitä ovat ja tämä on mitä on, mutta halusimme uuden levyn olevan tietyllä tavalla simppeli. Itse hain samaa yksinkertaisuutta, mitä esimerkiksi Kill ’em Allissa (1983) on. Black Album (1991) on biisien osalta simppeli, mutta tuotannollisesti se on varsin monimutkainen ja monikerroksinen, Hetfield kuvailee.

– Halusin levystä monitahoisemman kuin Death Magneticista (2008), mutta silti yksinkertaisemman. Lisäksi halusimme uuden levyn soundista edellistä miellyttävämmän. Mielestäni Death Magnetic oli hyvin voimakas ja pidin siitä, mutta se rankaisee korvia. Tämä levy on äänekäs ja voimakas, mutta lämpimämmällä tavalla.

Levyn promokiertueella myös Meksikossa piipahtanut laulaja-kitaristi kertoi puolestaan Alfa 91.3 FM -radiokanavan haastattelussa, että yhtyeen riffivarastosta löytyy vielä potkua myös tulevaisuutta silmälläpitäen.

– Emme ole vielä tehneet parasta levyämme. Sellainen on vielä tulossa, en vain tiedä milloin, Hetfield lupaa ja sanoo luomistyön olevan bändille elinehto.

– On bändejä, jotka tyytyvät soittamaan vanhoja hittejään ja hiipuvat hiljalleen pois. Me olemme artisteja ja rakastamme uuden luomista. Se on kuin hengittämistä ja meidän on pakko tehdä niin.

Lisää luettavaa