Joe Lynn Turnerista KISS ”tuhoaa perintönsä” käyttämällä taustanauhoja – ”Olisi parempi, jos vain lopettaisitte kokonaan”

"Jos live-esiintyminen ei suju, tule pois lavalta."

18.11.2022

Laulajaveteraani Joe Lynn Turner puhui tuoreessa Metal Castlen haastattelussa taustanauhojen käytöstä keikoilla. Turner sanoo ymmärtävänsä niitä yhtyeitä, joille taustanauhat ovat välttämättömyys, muttei todellakaan pidä siitä, miten jotkut käyttävät niitä peittelemään omia virheitään. Hän mainitsee erikseen nimeltä KISSin, jonka taustanauhojen käytöstä on puhuttu ja huhuttu jo pitkään.

”Olen vanhan liiton miehiä ja mielestäni livemusiikin pitää olla liveä. Siitä ihmiset maksavat. Jos olet tunnettu nimi ja käytät taustanauhoja, et ole rehellinen. Se ei ole edes karaokea, vaan pantomiimia. Minusta se on katsojien ja itsensä huijaamista. Jos et pysty toimittamaan livenä, niin… no, se erottaa miehet pojista, mahtavat keskitasoisista”, Turner toteaa.

”Studiossa asioita voi peitellä, mutta jos live-esiintyminen ei suju, tule pois lavalta. Ymmärrän, että on teknologiaa, joita tietyt bändit käyttävät, mutta jos olet esimerkiksi KISS, kenties kannattaisi lopettaa vielä kun olette voitolla. Luulisi teillä olevan jo niin paljon rahaa, ettei teidän tarvitse ottaa kuraa niskaan siitä, mitä teette? Se vain tuhoaa perintönne ja olisi parempi, jos vain lopettaisitte kokonaan. En nyt yritä osoittaa juuri heitä sormella, mutta mainitsin heidät koska heidän tiedetään tehneen niin.”

Turner sanoo ymmärtävänsä varsinkin laulajan näkökulmasta, miksi joku haluaa turvautua vaikkapa ennalta äänitettyihin lauluraitoihin kiireisen kiertueen aikana. Turnerilla on asiaan kuitenkin melko yksinkertainen ratkaisu:

”Kannattaisi ehkä harventaa keikkojen määrää, vaikka sillä ei tienaisikaan yhtä paljon. Mielestäni tässä pitää tarkastella sitä, mikä on se eteenpäin ajava voima ja motivaatio tehdä tätä hommaa. Jos teet tätä vain rahasta ja soitat viitenä iltana viikossa, se ei ole minusta tarpeeksi hyvä syy. Soita vain kolmena iltana ja ole oma itsesi. Tai sitten lopeta kokonaan.”

Lisää luettavaa