Johan Hallgren palaa Pain of Salvationiin – Daniel Gildenlöw ei lähde sanasotaan Ragnar Zolbergin kanssa

Uutisoimme aiemmin tänään Ragnar Zolbergin kärkkäästä Facebook-julkaisusta, jossa hän kertoi tulleensa juuri erotetuksi ruotsalaisesta Pain of Salvationista bändin nokkamies Daniel Gildenlöwin toimesta.

Ragnar esitti päivityksessään jopa jyrkkiä syytöksiä entistä bändiään ja erityisesti Daniel Gildenlöwiä kohtaan. Nyt muutamaa tuntia myöhemmin muu Pain of Salvation on julkaissut oman päivityksensä tilanteesta.

Päivityksessä ja sitä seuranneissa kommenteissa Daniel Gildenlöw kertoo tilanteesta ja julistaa samalla Pain of Salvationin pitkäaikaisen kitaristi Johan Hallgrenin palaavan bändiin.

”Useiden vuosien yhteistyön jälkeen olemme tulleet siihen pisteeseen, ettemme voi enää jatkaa yhteistyötämme Ragnarin kanssa. Tämä on erittäin valitettavaa, koska menetämme Ragnarin myötä mahtavan laulajan ja lavahahmon, minkä ohella oli todella hienoa kirjoittaa hänen kanssaan uutta musiikkia. Musiikillisesti asiat toimivatkin loppuun asti hienosti, mutta bändissä toimimisessa on niin paljon muitakin tasoja, joiden huojuessa bändi ei voi olla vahva ja vakaa yksikkö”, Daniel avaa tilannetta.

”Emme ole kuitenkaan aikeissa ajautua epävakauden aikoihin. Sen sijaan kaikki Pain of Salvationin tulevat suunnitelmat kiertueita myöten pysyvät ennallaan. Miten? Ilokseni voin ilmoittaa, että tästä päivästä alkaen Johan Hallgren tulee olemaan jälleen Pain of Salvationin täysipäiväinen jäsen ja jatkamme Pain of Salvationin tarinaa hänen kanssaan.”

Johan Hallgren soitti Pain of Salvationissa 14 vuoden ajan aikavälillä 1997-2011, soittaen bändin kaikilla albumeilla Falling Home -uudelleenäänityslevyä ja uusinta In the Passing Light of Day -kokopitkää lukuunottamatta.

”Totta puhuakseni halusin palata Pain of Salvationiin suurin piirtein samantien, kun olin jättänyt bändin vuosia sitten. Tämä tuntuu aivan helvetin hauskalta ja tulen palaamaan bändiin täydellä innolla. Olen luvannut itselleni ylittää kaikkien odotukset paluuni suhteen. Tämä on jotain sellaista, missä tiedän olevani parhaimmillani ja tiedän voivani antaa bändille vielä paljon. Olen todella kaivannut tätä!”, Johan kommentoi paluutaan.

Sen sijaan Ragnar Zolbergin syytöksiin Daniel Gildenlöw ei aio palata millään tavalla.

”En aio lähteä mukaan sanasotaan Ragnarin kanssa. Siitä ei seuraa mitään hyvää. Jos joku haluaa leimata minut tämän myötä diktaattoriksi tai egoistiseksi mulkuksi, olkoon niin. Tosiasia on se, että minä, bändi ja meidän lähipiirimme tiedämme, mikä on totuus tämän kaiken takana. Se riittää”, Daniel toteaa kommenteissaan.