Jonathan Davis purki vaimon kuolemasta syntyneen surun Kornin uudelle levylle – ”Se on hyvin synkkä albumi”

Davis kertoo tehneensä lauluosuutensa tällä kertaa ilman ulkopuolista tuottajaa.

27.06.2019

Korn tiedotti eilen julkaisevansa seuraavan pitkäsoittonsa The Nothing 13. syyskuuta. Tuoreessa Kerrang!-lehden haastattelussa nokkamies Jonathan Davis kertoo tarkemmin levyn syntyprosessista ja siitä, miten hänen vaimonsa äkillinen poismeno on vaikuttanut hänen teksteihinsä ja yleisesti koko levyyn.

”Tästä levystä olen todella, todella, todella ylpeä. Paiskin hulluna hommia sen eteen. Samoin koko muu bändi, joka teki upeaa työtä. Se on hyvin synkkä albumi. Käsittelen siinä käytännössä kaikkea sitä, mitä tapahtui viime vuonna. Se on minulle hyvin tunteellinen asia, mutta näin se vain menee”, Davis toteaa.

”En sanoisi tätä konseptilevyksi, mutta biisit käsittelevät tavallaan samaa asiaa eli sellaista pimeää energiaa, joka on seurannut minua. Yritän vain suunnistaa läpi sen kaaoksen, jonka keskelle olin silloin joutunut.”

Davis kuvailee levyä hyvin erilaiseksi aiempiin verrattuna ja hehkuttaa muun bändin tehneet todella tuoreelta kuulostavia juttuja. Omalla kohdallaan suurin ero on Davisin mukaan siinä, miten hän käyttää ääntään tällä levyllä. Lisäksi hän äänitti omat osuutensa ilman ulkopuolisen tuottajan apua.

”Heillä on tapana miettiä asioita liikaa. Kyllästyin siihen. potkin kaikki ulos, lukittauduin studioon ja todella tutkin ja paransin itseäni ja tein taidettani”, Davis sanoo.

”Minulla ei ollut kiire vaan otin aikani tehdessäni juttuani enkä tyytynyt keskinkertaiseen. Äänitin jotain, vein pätkän kotiin ja kuuntelin sitä ajatuksella. Usein saatoinkin sitten ajatella, että ’Nojaa, enpä tiedä’. Etsin itseäni enkä kuunnellut tuottajien tai muiden mielipiteitä. Toisinaan olin kriittisempi kuin yksikään tuottaja olisi ollut.”

Lisää luettavaa