Judas Priestin pitkäaikainen kitaristi K.K. Downing julkaisee syksyllä muistelmateoksen

02.02.2018

Vuosina 1970-2011 Judas Priestissä kitaraa soittanut K.K. Downing on ilmoittanut julkaisevansa muistelmateoksen Judas Priestin eittämättä villeistä vuosista.

Heavy Duty: Days and Nights in Judas Priest -nimisen teoksen on määrä ilmestyä 18. syyskuuta samaisen Da Capo Pressin toimesta, joka on julkaissut myös Rex Brownin Official Truth: 101 Proofin ja Behemothin Nergalin Confessions of a Hereticin.

Downingin kirjasta kerrotaan seuraavaa:

– Koska bändi lähestyy suurta vuosijuhlaansa, faneille tulee viimein mahdollisuus matkustaa takahuoneeseen kokemaan shokeeraavia, hauskoja ja koskettavia tarinoita vuosikymmenten varrelta.  Kitaristi Downing keskustelee hankalista henkilökemioista, bisneskusetuksista, mahtavasta ystävyyssuhteesta Iron Maidenin kanssa, ja tietysti siitä, kuinka Judas Priest löysi itsensä heavy metalin sensuurin ja pahuuden keskipisteestä 1980-luvulla.

– Downing kuvailee myös rooliaan bändin tavaramerkiksi muodostuneen nahka-asustuksen kehittelijänä, joka ei muodostu ainoastaan koko genreä määritteleväksi jutuksi, vaan antaa myös laulaja Rob Halfordille näkyvän keinon ilmaista seksuaalisuuttaan. Lopuksi hän muistelee käänteentekevää hetkeä vuodelta 2010, kun hän katsoo bändikavereitaan lavalla miettien: ”Tämä on viimeinen keikkani”. Mistä tahansa K.K. kirjassa puhuukin, hän ei säästele sanojaan.

– Downing on kokenut urallaan kaiken mahdollisen, ja hän on viimein pisteessä, jossa menneisyydestä voi päästää irti. Vaikka olisit Judas Priestin fani, ja luulet tietäväsi kaikki yhtyeeseen liittyvät kertomukset, kirja paljastaa jatkuvasti uusia juttuja.

Lisää luettavaa