Julkinen keskustelu auttaa – Levy-yhtiön kiista PayPalin kanssa ratkesi somen avulla

Levy-yhtiö Blood Musicilla oli tiukat paikat PayPalin jäädytettyä yhtiön PayPal-tilin varannot. Facebook-julkaisu auttoi yhtiötä saamaan rahansa takaisin.

07.10.2014

Kun levy-yhtiö Blood Music laittoi myyntiin Infernossakin uutisoidut, keskimäärin 300 euron arvoiset Moonsorrow-boksisetit, PayPal jäädytti levy-yhtiön PayPal-tilin. Blood Musicin varannot olivat jumissa PayPalin syövereissä useita kuukausia.

Vaikka kaikki boksit oli jo aikaa sitten lähetetty tilaajilleen, PayPal ei luovuttanut tilinhallintaa Blood Musicille.

Maksunvälitysjärjestelmäyrityksen mukaan kyseessä on mittava ja riskejä täynnä oleva projekti, vaikka Blood Music oli pyrkinyt tekemään selväksi, että boksit olivat ilmestyneet ja asiakkaille lähteneet.

Tästä koitui levy-yhtiölle niin suuria ongelmia, että laskuja ja menoja varten jouduttiin käyttämään henkilökohtaisia lainoja tilanteen tasapainottamiseksi. Lukuisista valituksista ja paperitöistä huolimatta 2/3 yhtiön varoista pysyi jäädytettynä.

Blood Music turvautui epätoivossaan sosiaaliseen mediaan ja julkaisi Facebook-sivullaan mittavan selonteon aiheesta. Pienlevy-yhtiö pyysi kaikkia PayPaliä käyttäviä asiakkaitaan antamaan palautetta maksujenvälitysjärjestelmän epäeettisestä toiminnasta.

Tämähän toimi ja viiden kuukauden piina päättyi. Eilen julkaistu tiedoksianto levisi kulovalkean lailla, ja tänään PayPal otti yhteyttä levy-yhtiöön palauttaakseen tilin hallinnan oikeaan osoitteeseen.

Lisää luettavaa