Kam Lee pahoittelee kommenttiaan, että Chuck Schuldiner olisi ”pöllinyt kaiken” Possessedilta – ”Tarkoitukseni ei ollut vähätellä”

Lee myöntää valinneensa sanansa väärin.

07.07.2022

Death-yhtyeen esiasteessa Mantasissa vaikuttaneelta Massacre-laulaja Kam Leeltä kysyttiin hiljattain That Metal Interview’n haastattelussa, kumpi oli ensimmäinen death metal -yhtye, Possessed vai Death, ja Leen vastaus sai monet, muun muassa entisen Mantas/Death-kitaristi Rick Rozzin närkästymään.

”Possessed oli ensin, koska Chuck (Schuldiner, Deathin johtohahmo) kuuli mitä Jeff (Becerra, Possessed-nokkamies) teki ja halusi emuloida Jeffiä”, Lee sanoi lisäten myöhemmin, että Schuldiner ”pölli kaiken” Possessedilta.

Tuoreessa VWMusicin haastattelussa Kam Lee sanoo seisovansa edelleen sen takana, että Possessed oli ensimmäinen varsinainen death metal -yhtye, mutta pahoittelee kuitenkin sitä, millä tavalla hän muotoili asian That Metal Interview’ssa.

”En sano, että Death aloitti death metal -genren enkä sano että he eivät aloittaneet sitä. Sanon vain, että alussa oli paljon muitakin bändejä. Faktoja ei voi ohittaa ja on fakta, että Killjoy (DeSade) ja Necrophagia olivat jo vuonna 1985. Oli Paul Speckmann ja Master, Tom Warrior ja Hellhammer sekä Jeff ja Possessed. Mahtavia bändejä oli paljon ja jokaisella oli tärkeä osa genren syntymisessä”, Lee toteaa.

”Mutta valitsin sanani kenties hieman huonosti. ’Pölliminen’ kuulostaa pahalta. Ehkä parempi muotoilu olisi ollut, että ’otti suuresti vaikutteita’. Tosin voitte sanoa, että minä pöllin kaiken Hellhammerilta ja Tom G. Warriorilta, enkä suutu siitä, koska se on fakta.”

”Sain siitä kommentista paljon vihaa niskaan, mutta tarkoitukseni ei ollut vähätellä Chuckin vaikutusta musiikille. Tarkoitus oli vain lopettaa väittely siitä, kumpi oli ensin, Death vai Possessed. Surullista kyllä jotkut ääliöt väänsivät sanomiseni sopimaan agendaansa, jotta pystyivät sen kautta aiheuttamaan lisää eripuraa.”

Samaisessa haastattelussa Lee antaa kuitenkin entisen bänditoverinsa Rick Rozzin kuulla kunniansa.

”Kun katson taakse päin kaikkien näiden vuosien jälkeen, ymmärrän, että Rick manipuloi sekä minua että Chuckia”, Lee täräyttää.

”Hän pilasi minun ja Chuckin ystävyyden, koska hän on mustasukkainen kakara. Rick ei kestä sitä, jos joku saa enemmän huomiota kuin hän ja hän on sellainen tyyppi, joka aiheuttaa ongelmia, jos sellaisia ei ole. Hän tekee niin vain ollakseen huomion keskipiste. Hän on toksinen likasanko.”

Lisää luettavaa