Kamelot-rumpali perusti artisteille reilumman suoratoistopalvelun – pääpaino rock- ja metallimusiikissa

Rokk lupaa maksaa striimauksista artisteille korvauksia 2-3 kertaa enemmän kuin muut suoratoistopalvelut.

29.11.2023
Rokk on rockiin ja metalliin painottunut uusi suoratoistopalvelu, joka lupaa maksaa aristeille rojalteja 2-3 kertaa enemmän kuin muut palvelut.
Kuva: indiegogo.com/projects/rokk-fair-music-streaming-for-all#/

Kamelot-rumpali Alex Landenburg ja Mentalist-kitaristi Peter Moog kyllästyivät siihen, miten nykyiset suoratoistopalvelut maksavat striimauksista artisteille epäreilusti ja epätasapainoisesti. Niinpä kaksikko päätti pistää oman suoratoistopalvelun, jonka pääpaino on rock- ja metallimusiikissa.

Rokk-palvelun luvataan maksavan artisteille kuuntelusta 2-3 kertaa enemmän rojalteja muihin suoratoistopalveluihin verrattuna. Lisäksi kuuntelija voi halutessaan tukea suosikkiartistiaan osoittamalla 10% tilausmaksustaan suoraan kyseiselle artistille. Eikä Rokk tyydy olemaan pelkkä suoratoistopalvelu, vaan Rokkpedia-osio toimii tietopankkina, josta löytyy kaikki mahdollinen informaatio diskografioista kokoonpanomuutosten kautta soittokamoihin.

Rokk on tarkoitus polkaista käyntiin Euroopassa ja Isossa-Britanniassa alkuvuodesta 2024. Suunnitelmissa on laajentaa palvelua Amerikkaan, Japaniin ja Australiaan vielä ensimmäisen toimintavuoden aikana. Projektia tukemaan on perustettu rahoituskampanja, johon osallistuvat pääsevät kokeilemaan palvelua jo ennen varsinaista julkaisemista.

Lisää luettavaa