KISS liittyi Spotifyn miljardikerhoon – rajapyykin ylitti mielipiteitä jakava hitti

I Was Made For Lovin' You -kappaletta on kuunneltu Spotifyssa yli tuplasti enemmän kuin bändin seuraavaksi kuunnelluinta kappaletta.

10.07.2024

KISS-yhtyeen I Was Made For Lovin’ You -hittikappale on ylittänyt bändin ensimmäisenä kappaleena yli miljardin striimauksen rajapyykin suoratoistopalvelujätti Spotifyssa.

I Was Made For Lovin’ You julkaistiin ensimmäisenä singlelohkaisuna bändin vuonna 1979 ilmestyneeltä seitsemänneltä Dynasty-pitkäsoitolta. Bändin kovimmat fanit suhtautuivat nuivasti vanhaa hard rock -linjaa kevyempään, vahvasti diskosta vaikutteita imeneeseen kappaleeseen, mutta biisistä tuli maailmanlaajuinen hitti, joka myi kultaa muun muassa Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Siitä tuli myös yhtyeen keikkojen vakionumero ja sitä ovat myös coveroineet monet artistit. Kappale on myös Spotifyssa yhtyeen ylivoimaisesti kuunnelluin. Toiseksi suosituimmalla Rock and Roll All Nite -kappaleella on nimittäin tätä kirjoittaessa vasta reilut 489 miljoonaa kuuntelua eli matkaa miljardiin on vielä reippaasti.

Spotifyn miljardikerhossa on tätä nykyä reilut 500 kappaletta. Miljardin kuuntelun rajan ovat ylittäneet muun muassa Metallican Enter Sandman ja Nothing Else Matters, Guns N’ Rosesin Sweet Child O’Mine, Welcome to the Jungle ja Paradise City, System of a Downin Chop Suey!, Evanescencen Bring Me to Life sekä AC/DC:n Highway to Hell, You Shook Me All Night Long, Thunderstruck ja Back in Black. Spotifyn kaikkein kuunnelluin kappale on The Weekndin Blinding Lights, jolla on striimauksia yli 4,3 miljardia.

Lisää luettavaa