KISS myi kataloginsa ja brändinsä oikeudet ruotsalaisyhtiölle huimasta summasta

Pophouse tuottaa muun muassa virtuaalihahmot, jotka jatkavat keikkailua yhtyeen puolesta.

05.04.2024

Viime joulukuussa viimeistä kertaa lavalle yhdessä KISS-yhtyeenä nousseet laulaja-kitaristi Paul Stanley ja basisti-laulaja Gene Simmons ovat myyneet oikeudet yhtyeen musiikkiin ja brändiin ruotsalaisella Pophouse Entertainmentille. Associated Pressin mukaan kauppasumma on ollut yli 300 miljoonaa dollaria eli yli 277 miljoonaa euroa.

Abba-yhtyeen Björn Ulvaeuksen perustama Pophouse Entertainment, joka oli myös Abban virtuaalihahmojen takana, toteuttaa yhdessä Industrial Light & Magicin kanssa KISSistä virtuaaliversion, joka tulee jatkamaan keikkailua Stanleyn, Simmonsin, kitaristi Tommy Thayerin ja rumpali Eric Singerin puolesta. Gene Simmonsin mukaan bändillä ja Pophousella on muitakin suunnitelmia tulevaisuudelle – kuten muun muassa elämäkertaelokuva.

”En sanoisi, että Pophouse on ’ostanut’ meidät, vaan kyse on yhteistyöstä”, Simmons toteaa AP:n haastattelussa.

”Ihmiset saattavat luulla, että nyt Pophouse tekee kaiken ja me vain istumme Beverly Hillsissä peukaloita pyöritellen. Asia ei ole niin. Me teemme tätä yhdessä. Käymme jatkuvasti keskusteluja ja jaamme ideoita. Se on yhteistyötä. Minä ja Paul erityisesti olemme vahvasti sitoutuneita tähän. Bändi on kuitenkin meidän lapsemme.”

Basisti alleviivaa, että lavalla heitä ei tulla enää KISSin merkeissä näkemään vaan keikat on ihan oikeasti keikkailtu.

Lisää luettavaa