KISSille, Manowarille ja Rainbow’lle kansia tehnyt Ken Kelly on kuollut – Ritchie Blackmore, Joey DeMaio ja KISSin jäsenet muistivat taiteilijaa

Kelly oli kuollessaan 76-vuotias.

06.06.2022

Taiteilija Ken W. Kelly menehtyi 3. kesäkuuta. Suru-uutisesta kertoi Rolling Stone -lehti. Kelly oli kuollessaan 76-vuotias.

Kelly aloitti uransa kuvittamalla kauhusarjakuvalehtiä, kun KISS palkkasi hänet tekemään kansitaiteen yhtyeen Destroyer-albumille (1976). Kelly suunnitteli aluksi kannen, jossa yhtyeen jäsenet hyppäävät tuhotun ja palavan kaupungin keskeltä, mutta levy-yhtiö hylkäsi idean liian väkivaltaisena. Taiteilija teki uuden version, joka kelpasi levy-yhtiölle ja siitä muodostui albumin ikoninen kansikuva. Levy julkaistiin myöhemmin uusintapainoksena Kellyn alkuperäisellä kannella varustettuna. Kelly teki myöhemmin kannen myös yhtyeen Love Gun -levylle (1977).

”Ystävällinen ja rakastettu herrasmies. Lepää rauhassa”, KISSin Gene Simmons twiittasi Kellyn muistolle.

”Hänen teoksensa vangitsivat KISSin elämää suuremman imagon täydellisesti”, KISSin Paul Stanley puolestaan kirjoitti.

”Uskomaton mies ja lahjakkuus. Lempeä, ystävällinen ja hauska mies. Nöyrä ja rehellinen. Rakastin häntä paljon. Hänen taiteensa koristi kahden ikonisen levymme kantta. Hän toi sisäiset supersankarimme esiin”, KISSin alkuperäisrumpali Peter Criss puolestaan kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

Kellyn käsialaa ovat myös muun muassa Ritchie Blackmoren Rainbow-yhtyeen Rising-albumin (1976), Ace Frehleyn Space Invader -levyn (2014) sekä Coheed and Cambrian Good Apollo, I’m Burning Star IV, Volume Two: No World for Tomorrow -levyn (2007) kansitaiteet. Hän oli myös Manowar-yhtyeen luottotaitelija ja kuvitti kuusi bändin studioalbumia kuten muun muassa Fighting the Worldin (1987), Kings of Metalin (1988) sekä The Triumph of Steelin (1992).

”Hän oli jättiläinen ja tulee elämään ikuisesti taiteensa ja muistojen kautta. En koskaan unohda vuosia, jotka vietimme yhdessä”, Manowar-johtaja Joey DeMaio twiittasi.

”Hän oli todella mukava mies, jonka kanssa oli helppo työskennelleä. Annoin hänelle yksinkertaisen idean, josta hän muovasi maagisen kuvan. Häntä tullaan kovasti kaipaamaan”, kommentoi vuorostaan Ritchie Blackmore.

Lisää luettavaa