Kitaristi ”Kuula” Utriainen Infernolle: ”Silvër Horizon on kunnianhimoisin Diablo-levy, ylivoimaisesti”

18.09.2015

Moni on ollut varmasti siinä uskossa, ettei tämä päivä koita koskaan, mutta niin vain on Diablon uusi levy kaupoissa ja kiireisimmillä varmasti soittimessakin.

Yhtye majailee 2.10. ilmestyvän Infernon numeron kansipaikalla, ja lehden sisuksista löytyvässä syvähaastattelussa pääsee ääneen paitsi laulaja Rainer Nygård myös muu D-konkkaronkka.

Tällaisia haastelee seitsemän vuoden julkaisutauosta ja uuden levyn tekoprosessista kitaristi Marko ”Kuula” Utriainen:

– Fanien turhautuminen on toki ymmärrettävää, sillä tällainen breikki on heille paljon kovempi paikka kuin meille. Me olemme työskennelleet uuden materiaalin kimpussa jatkuvasti, mutta yhtyeen ystävät ovat joutuneet odottamaan ja odottamaan, Utriainen kertoo toimittaja Timo Isoaholle ja jatkaa:

– Silvër Horizon on kunnianhimoisin Diablo-levy, aivan ylivoimaisesti. Pelkästään sovittamiseen on mennyt suunnattomasti aikaa ja lukemattomia ovat ne yöt, kun työskentelin pikkutunneille asti. Jossakin vaiheessa oli kuitenkin pakko mennä nukkumaan, että jaksoi herätä päivätöihin. Monet kerrat tuli myös puisteltua päätä, että perkele soikoon, ei muuten syntynyt viime yönäkään mitään julkaisukelpoista.

– Kun viikot ja kuukaudet muuttuivat lopulta vuosiksi, niin alkoihan sitä väkisinkin miettiä, että olenko minä aivan kaheli. Edellisestä levystä on tosiaan seitsemän vuotta, mutta ylimääräistä aikaa ei silti jäänyt. Heikki [Malmberg] aloitti rumpunauhoitukset keväällä pääsiäisen jälkeen ja minä olin lähettänyt hänelle viimeisen demon viikkoa aikaisemmin.

Loput lehdestä! Tässä Diablon levyä esittelevän videosarjan viimeinen osa, jossa on pääosassa juurikin Utriainen:

Lisää luettavaa