Korisjoukkuetta kiellettiin soittamasta Metallicaa turnauksessa sakkojen uhalla – tästäkös katsomossa vasta innostuttiin

Virginia Techin kannattajat todella pitävät Enter Sandmanista.

21.03.2023

Metallican Enter Sandman on pitkään toiminut Virginia Tech -yliopiston urheilujoukkueiden sisääntulomusiikkina ja siitä on tullut iso osa koulun kotiotteluita. NCAA eli Yhdysvaltain yliopistourheilun kattojärjestö kuitenkin kielsi Virginia Techiä soittamasta Metallicaa tai mitään muutakaan kappaletta isännöimässään naisten koripalloturnauksessa. NCAA perusteli tätä sillä, että turnaus on ”neutraali tapahtuma”, eikä isäntäjoukkue saa tehdä mitään, mikä voisi tuoda sille henkistä etua muihin joukkueisiin nähden. Niinpä Virginia Techiä kiellettiin soittamasta Metallicaa sakkojen uhalla.

Kaiuttimet hiljenivät, mutta kotiyleisö sen sijaan ei hiljentynyt, vaan päätti laulaa kappaletta ilman säestystä. Ja todella komeasti se myös raikasikin, kuten NBC:n toimittajan Riley Wyantin Twitterissä jakamasta videopätkästä (alla) voidaan todeta.

Kaksi vuotta sitten Virginia Techin miesten jenkkifutisjoukkueen kotiottelussa yleisö villiintyi Enter Sandmanista puolestaan niin kovasti, että siitä aiheutunut maan tärähtely rekisteröityi seismografissa asti selkeänä piikkinä. Virginia Techissä taidetaan siis todella rakastaa biisiä.

Lisää luettavaa