Metallican Enter Sandman ylitti miljardin kuuntelukerran rajan Spotifyssa

Huikea suoritus!

01.01.2023

Jotkut hitit leimahtavat hetkellisesti ja katoavat sitten ikuisiksi ajoiksi ihmisten mielistä. Toiset taas kestävät aikaa, vaikka maailma ympärillä muuttuukin.

Yksi näistä ikivihreistä on Metallican Enter Sandman.

Se julkaistiin vuonna 1991 avausraitana yhtyeen ikonisella vedenjakalevyllä nimeltä Metallica. Yleisemmin tästä rieskasta toki kuulee puhuttavan Black-albumina.

Enter Sandman ampaisi ilmestyttyään Billboard Hot 100 -listalla sijalle 16. ja UK Singles Chartilla sijalle 5. Se valittiin Metal Edgen vuoden 1991 lukijoiden suosikkibiisiksi ja se on ollut ehdolla parhaan rock-kappaleen Grammyn saajaksi vuonna 1992. Siitä ovat tehneet coverversionsa muun muassa Motörhead, Foo Fighters, Volbeat ja Apocalyptica.

Nyt on jälleen uusi merkkipaalu saavutettu, kun kappale on ylittänyt Spotifyssa hurjan miljardin kuuntelukerran rajan.

Biisi on liittynyt melkoisen kovaan seuraan, sillä muita yhtä ahkerasti kuunneltuja rock ja metallimusiikkikappaleita ovat muun muassa AC/DCn Highway to Hell, Back in Black ja Thunderstruck, Bon Jovin Livin’ on a Prayer, Fleetwood Macin Dreams, Journeyn Don’t Stop Believin’, Linkin Parkin In the End ja Numb, Lynyrd Skynyrdin Sweet Home Alabama, Måneskinin Beggin’, Nirvanan Smells Like Teen Spirit, Queenin Bohemian Rhapsody, Don’t Stop Me Now, Another One Bites the Dust ja Under Pressure, Radioheadin Creep, Red Hot Chili Peppersin Under the Bridge ja Californication sekä The White Stripesin Seven Nation Army.

Onnea jälleen uuden rajapyykin ylittämisestä, Metallica!

Voit katsoa kappaleen musiikkivideon alta.

Lisää luettavaa