Korn-kitaristi myöntää uskosta tulleen hänelle pakkomielle huumeiden tavoin – ”Minun piti päästä siitäkin ulos”

Brian "Head" Welch sanoo kuitenkin löytäneensä nyt hyvän tasapainon ja sisäisen rauhan asioiden suhteen.

09.03.2021

Pahan päihderiippuvuuden kanssa vuosia kamppaillut kitaristi Brian ”Head” Welch erosi Korn-yhtyeestä vuonna 2005. Kuukautta myöhemmin Welch kastettiin Jordan-joessa tämän koettu hengellisen heräämisen ja saatuaan viestin Jumalalta. Vuonna 2013 jälleen Kornin riveihin liittynyt kitaristi on vuosien saatossa puhunut avoimesti uskostaan ja siitä, miten se auttoi häntä jättämään päihteet sekä korjasi hänen ja tyttärensä välit.

Welch keskusteli näistä teemoista Machine Head -nokkamies Robb Flynnin isännöimässä No Fuckin’ Regrets -keskusteluohjelmassa ja myönsi hurahtaneensa uskonasioihin liikaakin, vaikkei suoranaisesti mitään kadukaan.

”Niin tapahtuu monille ja se tapahtui myös minulle – sitä löytää tämän jutun, joka on todella vahva kokemus ja joka auttaa sinua elämässäsi, mutta se saa myös tekemään ja sanomaan hulluja asioita ja hieman sekoamaan. Tärkeintä on löytää tasapaino näiden asioiden kanssa”, Welch toteaa.

”Menin sen kanssa liian pitkälle. Siitä tuli pakkomielle, aivan kuten huumeet olivat minulle aiemmin. Minun piti päästä siitäkin ulos ja löytää taas normaalius, koska mikään ei ole pahempaa kuin rasittava uskonnollinen tyyppi, joka tuputtaa uskoaan alas kurkustasi. Mikään ei ole pahempaa. Dokumentissani (Loud Krazy Love) Jonathan (Davis, Korn-laulaja) sanoo, miten hän vihaa niitä tyyppejä. Vuosien ajan Kornin keikoilla on ollut näitä kristittyjä ryhmiä julistamassa, miten Korn on Saatanasta ja sen sellaista. Se on hullua.

”Mutta olen iloinen, että kävin sen läpi ja olen iloinen, että sen vuoksi olen nyt tässä. Olen saanut paljon rauhaa ja lepoa sielulleni. Olen hyvin tasapainossa ja sinut itseni kanssa.”

Flynnin ja Welchin mielenkiintoinen kaksituntinen keskustelu löytyy kokonaisuudessaan tuosta alta. Artikkelissa mainituista uskonasioista puhutaan aikajanalla kohdassa 51:02.

Lisää luettavaa