”Kun hän laulaa, tunnistat kahdessa sekunnissa, että se on Ozzy” – Korn-nokkamies sanoo pimeyden prinssin olevan hänen rockjumalansa

Jonathan Davis sanoo Osbournen opettaneen hänelle paljon musiikkibisneksestä.

24.09.2019

Korn-nokkamies Jonathan Davis otti hiljattain osaa BBC:n The Rock Show with Johnnie Walker -ohjelmaan, johon sisältyy niin kutsuttu Rock God -osio, jossa vieraat valitsevat oman rockjumalansa ja perustelevat valintaansa. Davisin valinta on Ozzy Osbourne, johon on laulajan mukaan useitakin syitä.

”Rakastan Ozzya. Ensinnäkin hän otti meidät mukaan ensimmäiselle isolle areenakiertueellemme ja ojensi minulle ensimmäisen kultalevyni. Hän opetti minulle todella paljon tästä alasta. Olemme lämmitelleet häntä, soittaneet muutamilla Ozzfesteillä Kornin kanssa ja olen kiertänyt hänen kanssaan myös sooloartistina”, Davis luettelee.

”Rakastan myös sitä, että kun hän laulaa, tunnistat kahdessa sekunnissa, että se on Ozzy. Ja [Black] Sabbath auttoi kehittämään koko heavy metal -musiikin. Olin varmaan 12- tai 13-vuotias, kun kuulin ensimmäisen kerran Ozzya tv:stä niihin aikoihin, kun MTV iski. Enpä osannut silloin kuvitella, että kymmenen vuotta myöhemmin olen hänen kanssaan kiertueella.”

”Hän on myös pimeyden prinssi. Kaikki jutut, mitä hänestä kuulee, ovat uskomattomia tarinoita. Ketä kiinnostaa, ovatko ne totta vai ei – ne vain tuomat oman lisänsä Ozzyn legendaan. Rakastan myös hänen ääntään ja mollimelodioita. Hän on se, jota katsoin ylöspäin tässä bisneksessä – minulla ei ollut muitakaan, sillä en koskaan ollut oikein sisällä rock-skenessä. Joten hän on se, joka veti minua puoleensa.”

Lisää luettavaa