”Läpileikkaus Dimmu Borgirin historiasta” – Shagrath kuvailee black metal -yhtyeen kauan odotettua levyä

12.05.2017

Hiljattain pitkään työn alla olleen live-dvd:n pihalle saanut Dimmu Borgir on saanut uuden studioalbuminsa äänitykset ja miksaukset valmiiksi. Edellisestä studiolevystä on siitäkin ehtinyt vierähtää kohta seitsemän vuotta, joten fanien pitkä odotus päättyy piakkoin myös tällä saralla.

Kitaristi Silenoz antoi taannoin analyysinsä tulevasta levystä ja nyt omia pohdintojaan on kertonut myös laulaja Shagrath. Shagrath, oikealta nimeltään Stian Thoresen, antoi osviittaa tulevasta Antihero-lehdelle, tosin kovin niukkasanaisesti.

– Sen voin sanoa, että olemme levystä ylpeitä ja se kuulostaa todella hyvältä. Se on hyvin tunnelmallinen ja sisältää paljon niitä elementtejä joista Dimmu Borgir on tunnettu, joten fanit eivät tule pettymään, Shagrath toteaa.

– Mukana on paljon teemoja ja riffejä, joiden jäljet vievät aina vuoteen 1993 saakka. Albumi on kuin läpileikkaus Dimmu Borgirin historiasta, siinä on paljon sinfonisia elementtejä ja isoja kuoroja. Se on myös aiempaa synkempi, alkukantaisempi, enemmän black metal. Sekoitus vähän kaikkea siis.

Lisää luettavaa