Lars Ulrich: Lulu on ikääntynyt todella hyvin – ”Se vei fanimme paikkaan, jonne toivoisin heidän menevän useammin”

Metallican ja Lou Reedin yhteistyön osakseen saama murskaava kritiikki selittyy rumpalin mukaan ainoastaan tietämättömyydellä.

15.03.2023

Hevijätti Metallican ja Lou Reedin yhteistyönä syntynyt Lulu-tuplalevy (2011) sai ilmestyessään harvinaisen tylyn vastaanoton niin faneilta kuin myös kriitikoilta. Suurin osa Metallica-faneista haluaa lähinnä unohtaa koko teoksen olemassaolon, muille se on vähintäänkin bändin diskografian ehdoton häpeäpilkku.

Metallican jäsenet, eritoten rumpali Lars Ulrich, ovat kuitenkin itse projektista ylpeitä ja puolustaneet Lulua useasti vuosien varrella. Juuri ilmestyneessä uudessa Lou Reed -aiheisessa The Art of the Straight Line – My Tai Chi -kirjassa, johon on koottu Reedin muistelmia ja opastuksia sekä erilaisten ihmisten haastatteluja, Ulrich puhuu Lulusta ja siitä, miten tärkeä levy se oli kaikille osapuolille ja miten väärinymmärretty teos se on.

”Meille tuli mahdollisuus mennä sellaiseen luovaan tilaan, jossa emme koskaan aiemmin olleet. [Reedin] lyriikat inspiroivat siinä. Hän vei meidät ulos mukavuusalueeltamme”, Ulrich sanoo kirjassa.

”Mikä vittu Lulussa sitten on, että se aiheutti sellaisen reaktion muissa? En ole koskaan oikein ymmärtänyt sitä, mutta näin vuosia myöhemmin sanoisin, että se on ikääntynyt todella hyvin. Se kuulostaa edelleen järkäleeltä. En keksi reaktiolle muuta syytä kuin tietämättömyyden. Se vei fanimme paikkaan, jonne toivoisin heidän menevän useammin. Ehkä nyt olisi ollut otollisempi aika julkaista levy, kun katsoo, millaisessa kaaoksessa maailma on.”

”Mutta olen todella ylpeä levystä. James [Hetfield] ja minä hioimme jotain osaa musiikissa ja sitten Lou otti komennon, että ’Se on siinä. En soita enää yhtään ottoa tästä’. Me emme yleensä toimi niin, mutta se teki siitä jutusta niin kaunista ja mahtavaa.”

Lisää luettavaa