James Hetfield: välillä täytyy irrotella, vaikka sitten mokaamisen uhalla – ”Täytyy osata nauraa itselleen”

30.11.2016

Metallica vieraili hiljattain Jimmy Fallonin isännöimässä Tonight Show’ssa. Kun heille ehdotettiin jamittelusessiota lasten lelusoittimilla, yhtye tarttui tilaisuuteen oitis. James Hetfield toteaa tuoreessa Spotifyn Metal Talks -ohjelmassa, että tekee hyvää välillä heittäytyä – vaikka suoritus ei olisikaan teknisesti puhdas.

– Täytyy osata nauraa itselleen, ei kaikki ole aina niin vakavaa. Tuollainen hauskanpito keventää sydäntä ja pitää myös nöyränä. Meillä ainakin oli hauskaa Fallonissa, Hetfield sanoo.

Hetfield myöntää, etteivät Metallican soittajat pidä itseään mitenkään erityisen hyvinä muusikkoina ja siksi jamisessiot muiden kanssa tuntuvat yleensä vaivaannuttavilta.

– Emme pidä itseämme sen arvoisena. Jopa Fallonissa kaikkien niiden pienten huilujen ja muiden soittimien kanssa tunsin oloni epävarmaksi… Kirk Hammett opetteli biisiä melodikalla ihan hulluna. Pitäisi olla vain, että ”hei jäbä, lopeta se treenaaminen ja pidä hauskaa! Mene ja mokaa!”

– On hyvä antaa muille lupa mokailla ilman, että kukaan syynää tekemisiä mikroskoopilla. Mekin olemme livenä joskus todella tiukkoja, joskus emme niinkään. Yleensä juuri ennen kuin nousemme lavalle, muistutamme toisiamme, että ”hei, mokia sattuu ja ne tekevät tästä keikasta ainutlaatuisen. Älä soimaa niistä itseäsi. Jos harmittaa, me kannamme sinut maaliin”. Metallicassa on vapaus mokailla, Hetfield toteaa.

Lisää luettavaa