Lars Ulrich: Nykymusiikki ei ole inspiroivaa – ”Harvassa ovat ne bändit, jotka saavat minut innostumaan”

Metallica-rumpali Lars Ulrich sanoo seuraavansa nykyään enemmän elokuva- kuin musiikkipiirejä. Noiseyn haastattelussa Ulrich kertoo, ettei nykyään tehdä hänestä tarpeeksi inspiroivaa ja innostavaa musiikkia.

– Tilanne oli ihan toinen kymmenen tai 30 vuotta sitten. ”Voi luoja, Guns N’ Roses! Voi luoja, keitä nämä Nirvana-tyypit ovat?! Oasis!” Kuulit heistä ja halusit tavata heidät. Nykyään bändit eivät aiheuta minussa samaa reaktiota, Ulrich harmittelee.

– Olen viimeksi vaikuttunut texasilaisesta The Sword -yhtyeestä, joka on tavallaan modernia Black Sabbathia. Supersiistiä. He ilmaantuivat joskus seitsemän tai kahdeksan vuotta sitten ja minun oli pakko saada heidät mukaan kiertueelle. Sitten on esimerkiksi Kvelertak. Mutta harvassa ovat ne bändit, jotka saavat minut innostumaan. Niitä on vähän ja ne ovat ajallisesti kaukana toisistaan.

– Asiahan ei tietenkään ole oikeasti ihan näin mustavalkoinen. Tiedän nykyään paljon enemmän elokuvista, koska seuraan sitä maailmaa enemmän. Mutta jos jotain todella upeaa tulee vastaan ja lyö minua naamaan, totta kai otan sen ilomielin vastaan. Niin vain tapahtuu enää harvemmin ja harvemmin, Ulrich sanoo.

Lars Ulrich kertoo elokuvien olevan hänen suosikkipakopaikkansa. Kun hän haluaa hetkeksi sammuttaa aivonsa, hän tekee sen elokuvia katsellen.

– Elokuvamaailmassa tapahtuu paljon luovempia asioita ja se kiinnostaa minua. Älypuhelimilla on paha tapa hallita elämää, joten elokuvien katselu on varmin tapa irroittaa katseensa siitä pahuksen laitteesta.